Μέτρα αντίδωρο για τους αγρότες

20:12 6/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το υπουργείο αντιμετωπίζει τα προβλήματα των αγροτών και ενημέρωσε για τις προτάσεις του τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς λαμβάνοντας την έγκριση τους.

Σημείωσε επίσης ότι χρειάστηκε χρόνος μέχρι να δοθούν λύσεις σε κάποια από τα ζητήματα που θέτουν οι αγρότες, επειδή ορισμένα αιτήματα ήταν αντικείμενο συναρμόδιων υπουργείων.

Ωστόσο όπως ανακοίνωσε οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους αγρότες στηρίζονται στην καθιέρωση φτηνού νυχτερινού ρεύματος, στη διευθέτηση «κόκκινων» δανείων και επιστροφή ΦΠΑ

προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των αγροτών, ενώ όπως τόνισε επιλύεται το πρόβλημα της συνταξιοδότησης των αγροτών που είναι γεννημένοι το 1948 και επεκτείνεται για δύο χρόνια. Ακόμη είπε ότι ικανοποιείται το αίτημα επιστροφής ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαιοειδών, το οποίο οι αγρότες ζητούσαν να είναι ύψους 160 εκατ ευρώ, όπως επίσης προτείνονται λύσεις για τα ανοιχτά ζητήματα των κτηνοτρόφων των βαμβακοπαραγωγών και των ροδακινοπαραγωγών.

Όπως έγινε γνωστό οι προτάσεις του υπουργείου θα αναρτηθούν έως την Πέμπτη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Στην ατζέντα της σημερινής σύσκεψης κυριαρχούν ζητήματα όπως η φορολογία των ακινήτων, οι κινητοποιήσεις των αγροτών και των ναυτεργατών, αλλά και το ζήτημα του κοινοτικού προϋπολογισμού, το οποίο συζητείται αύριο στη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία θα παρίσταται και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου λίγο πριν τις 20:30 επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση αφορούσε τη Σύνοδο Κορυφής, το Εκοφίν, αλλά όπως είπε έγινε και συζήτηση για το φορολογικό. Όσον αφορά στο φόρο ακινήτων είπε ότι έγινε μια γενική συζήτηση.

«Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και δεν ισχύουν τα σενάρια που συζητούνται» τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

 

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα