ΑΠΑΓΩΓΗ ΛΙΒΑΝΕΖΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Προβληματισμός επικρατεί σε Συρία και Λίβανο έπειτα από την απαγωγή τουλάχιστον 13 λιβανέζων σιιτών από το Χαλέπι της Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες Σύροι αντάρτες απήγαγαν τους λιβανέζους που  επέστρεφαν από το Ιράν όπου είχαν πάει για να προσκυνήσουν και ήθελαν να περάσουν στον Λίβανο μέσω Συρίας.

«Οι δύο κουνιάδοι μου είναι ανάμεσα στους 12 ανθρώπους που απήχθησαν από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό στο Χαλέπι την ώρα που επέστρεφαν στη Βηρυτό με ένα λεωφορείο αφού επισκέφθηκαν άγιους τόπους στο Ιράν», δήλωσε ένας άνδρας που διαδήλωνε μαζί με εκατοντάδες άλλους σε προάστιο της Βηρυτού

κατά της απαγωγής.

Την ίδια ώρα ο  ηγέτης της σιιτικής Χεζμπολάχ, Σάγιεντ Χασαν Νασράλα, ζήτησε απόψε να επικρατήσει ηρεμία καθώς δεκάδες άνθρωποι απέκλεισαν δρόμους και έκαψαν λάστιχα στη νότια Βηρυτό, διαμαρτυρόμενοι για την απαγωγή των 13 Λιβανέζων.

«Ο αποκλεισμός των δρόμων, οι βίαιες πράξεις ή οι μεμονωμένες ενέργειες δεν θα βοηθήσουν καθόλου σ’ αυτήν την υπόθεση», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή του που διαβάστηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς του Λιβάνου.

Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις  τεθωρακισμένα αρμάτα μάχης, αλλά και τεθωρακισμένα οχημάτα μεταφοράς προσωπικού, προέλασαν στην περιοχή της βόρειας επαρχίας του Χαλεπίου, προς την κατεύθυνση της τοποθεσίας, στην οποία απήχθησαν νωρίτερα Λιβανέζοι σιίτες προσκυνητές, αναφέρει μια πηγή της συριακής αντιπολίτευσης,  στο Ρόιτερς.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κάνουν έρευνες σε αρκετά σημεία πολύ κοντά στην τοποθεσία της απαγωγής των προσκυνητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα