ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ

20:45 2/6/2012 - Πηγή: Matrix24

«Όποιος θέλει να ξαναδεί το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τον κύριο Παπακωνσταντίνου και την κυρία Διαμαντοπούλου υπουργούς,  ας ψηφίσει ΝΔ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το Αγρίνιο.

Την προεκλογική του περιοδεία ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

από το Αγρίνιο, μιλώντας για τις προοπτικές ανάπτυξης, που μπορεί να έχει ο τόπος και να αποτελέσει το πρότυπο για νέου τύπου παραγωγική ανάπτυξη. «Μπορεί να αναπτύξει ποιοτική βιολογική γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία, με επώνυμα προϊόντα, που η επεξεργασία και η τυποποίηση θα γίνεται στην περιοχή δίνοντας δουλειά στους χιλιάδες άνεργους του νομού». Δεσμεύτηκε ότι: «Η αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς δεσμεύεται ότι θα κάνει τα πάντα για μια νέα πραγματικότητα στην Αιτωλοακαρνανία», γιατί όπως είπε: «Δεν υπάρχουν για εμάς πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Μίλησε για το απαξιωμένο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ και πρόσθεσε ότι: «Βουλιάζει το τρίγωνο της αμαρτίας», φωτογραφίζοντας τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και τραπεζίτες, τα κανάλια και τους εγχώριους εργολάβοι της τρόικας, όπως χαρακτηριστικά τους κατονόμασε. Υπενθύμισε ότι: «Φεύγουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». Ενώ, τόνισε ότι: «Όποιος θέλει να ξαναδεί το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τον κ. Παπακωνσταντίνου και την κα Διαμαντοπούλου υπουργούς,  ας ψηφίσει ΝΔ».

Αναφερόμενος στο «Μνημόνιο ή δραχμή» το χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα και εξήγησε ότι αυτό «δεν είναι παρά μια απλή πολιτική εξυπηρέτηση παραγόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς φίλους σε απόγνωση, που τη ζήτησαν».

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι: «Έχει κηρύξει προεκλογικό πόλεμο στα δικά του νομοθετήματα». Χαρακτηριστικά τόνισε: «Πρώτα ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Ενώ στη συνέχεια, μας ενημέρωσε ότι δεν χρειάζεται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Και, μάλιστα, δήλωσε ότι ο ίδιος είναι αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική». «Τότε γιατί υπέγραψε τις 150.000 απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων έως το 2015; Με 15.000 απολύσεις μέσα στο 2012;», διερωτήθηκε.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, τον χαρακτήρισε «δεύτερο συνεγγυητή του Μνημονίου» και έκανε σφοδρή κριτική στην άρνηση της ΝΔ για τον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο τις τράπεζες που αναπνέουν με δημόσιο δανεικό χρήμα. Αντιπαραβάλλοντας τον Σαμαρά με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, ο κ. Τσίπρας είπε: «Αυτό έκανε ο Σαμαράς της Ισπανίας. Εκεί όπου η κεντροδεξιά κυβέρνηση εθνικοποίησε την τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, την Bankia, για να τη σώσει από την κατάρρευση και να διασφαλίσει τις καταθέσεις των πολιτών. Αλλά δεν τη διέσωσε κρατώντας στη θέση της τη διοίκηση της κατάρρευσης».

Επεσήμανε ότι Βενιζέλος και Σαμαράς δεν θέλουν να ακυρώσουν το Μνημόνιο και ότι θα εφαρμόσουν και τις νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουνίου, μαζί με απολύσεις στο Δημόσιο, περεταίρω περικοπές δημόσιων δαπανών και κοινωνικών επιδομάτων, όπως και αυξήσεις φόρων. Σε περίπτωση εκλογής της ΝΔ, ο λ. Τσίπρας είπε ότι μας περιμένουν

Keywords
Τυχαία Θέματα