ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΟΛΚΑ

Πιστεύεις στην αποκόλληση με τη πρώτη ματιά;

Το μικρό και ευέλικτο σχήμα της κυβέρνησης έγινε μεγάλο και δύσκαμπτο. Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, όλοι οι υπουργοί με μια αμηχανία πόζαραν σε ένα καταιγισμό φλας μη ξέροντας αν θα κάνουν τους cool τύπους αλά Βορίδη που όσο να ναι έχει άνεση μοντέλου μεγαλωμένου στα Βόρεια Προάστια, ή τους αδέκαστους πατριώτες που δεν έχουν καιρό για γέλια, γιατί τώρα κυβερνάνε.

Ο νέος μας πρωθυπουργός –με γεια- είπε πως πρέπει να δίνει η κυβέρνηση το καλό παράδειγμα στις

θυσίες της, στους πολίτες, που αφήστε, χρυσέ μου, από πολιτικούς να δίνουν παραδειγματα χορτάσαμε Άκη, δε θέλουμε άλλο και μη μπαίνετε στο κόπο! Για αυτό, όμως, τους μείωσε στο 30% τις υπουργικές αμοιβές και να δω πως με τέτοια περικοπή θα τους βγαίνουν τα λεφτά για τα κοινόχρηστα, σε μια κίνηση αυθόρμητου εντυπωσιασμού και τους είπε να μη το παρακάνουν με τα υπουργικά αυτοκίνητα. Κανονικά βέβαια, έπρεπε να τους πει να πετάγονται και καμία φορά στο υπουργείο με το μετρό, να δουν και τα έργα άλλων κυβερνήσεων που χρυσάφι τα πληρώσαμε. Και τόσο «τυραννιέμαι» που λεει και η Αννα Βίσση, που ένα βαγόνι δικό μου, το δικαιούμαι νομίζω στην γραμμή Άγιος Αντώνιος!

Τα πε όλα αυτά ο νέος του κουτιού πρωθυπουργός και βασκανία τον έπιασε; Οι ευχές της οικογενείας Μητσοτάκη; Η παροιμία ίσχυσε «κάλλιο να σου βγει το μάτι παρα τ όνομα»; Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και χειρουργείο! Λίγο πιο πριν, πάρτον κάτω τον υπουργό Οικονομικών με λιποθυμικό επισόδειο. Θα δε κα επίσημα τα οικονομικά της χώρας, ο άνθρωπος και όπως είναι άμαθος θα σκέφτηκε «που έμπλεξα» και θα έχασε τη γη –τη χρεωμένη- κάτω απ τα πόδια του!

Το ίδιο βράδυ, χάνει και η Εθνική Ελλάδος από την Γερμανία, σε μια βροχή από γκολ. Δηλαδή; Και ευοίωνα δε τα λες τα πράγματα! Και ποδαρικό σωστό δεν έγινε! Ρόδι την πρωτοχρονιά μη ρθει ο κ. Σαμαράς με την χαριτωμένη σύζυγο να μας σπάσει! Δεν επιθυμούμε, διότι πολύ απλά εμείς προτιμούμε το ματάκι μας απ τ όνομα, που σκασίλα μας! Σάμπως υποψηφιότητα για να σώσουμε την Ελλάδα θα βάλουμε; Αφήστε που είμεθα – αν και πιστεύω φαίνεται- γυναίκες! Πράγμα κακό για την συγκεκριμένη κυβέρνηση! 40 άτομα κυβερνητικό σχήμα και μόλις 2 γυναίκες!

Τη μια, δείτε την ως Κεφαλογιαννη και Κρητικιά και όχι ως γυναίκα, όσο χαριτόβρυτη κι αν είναι. Η άλλη πάλι, ένα υφυπουργείο υγείας της δωσαν, την βαλαν και στην ορκωμοσία πίσω πίσω να μην φαίνεται! Την Όλγα Κεφαλογιαννη όμως, μπροστά την κοτσαρανε! Να καμαρώνουμε παράστημα και 12ποντη γόβα μαύρη με λευκό φόρεμα! Ο,τι πρέπει για κουμπαριά στον Αποκόρωνα Χανίων.

Θα μου πείτε, οι γυναίκες είναι έξυπνες. Γιατί να εμπλακούν εθελοντικά σε μια κυβέρνηση δυσοίωνη ως είπαμε που της έδωσαν ένα κοντάρι και κρέμασαν ένα σχοινί πάνω απ το χάος της ευρωπαϊκής οικονομίας και της είπαν περπάτα και μη πέσεις; Ομως μια δεξιόστροφη κυβέρνηση έπρεπε να δηλώσει μια εξυπνάδα μην επιβεβαιώνοντας τα στερεότυπα της κοινωνικής αναλγησίας της. Δηλαδή από 3 κόμματα και τόσες κυρίες της ακαδημαϊκής κοινότητας με προσωπικότ

Keywords
Τυχαία Θέματα