ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Την πεποίθηση ότι ο τουρισμός μπορεί να αναδειχθεί σε κεντρικό πυλώνα της οικονομικής πολιτικής και πρωταγωνιστής για την έξοδο της χώρας από την κρίση, εξέφρασε η νέα υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη στη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής του νέου αυτόνομου πλέον υπουργείου. Συμφωνα με πληροφορίες, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου οι αρμοδιότητες θα είναι αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν.

Παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη απο την Τατιάννα Καραπαναγιώτη η νέα

υπουργός σημείωσε ότι θα υπάρξει συλλογική προσπάθεια, επισημαίνοντας ότι μεμονωμένες προσπάθειες δεν προωθούν τον τουρισμό

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της, η νέα υπουργός υπογράμμισε ότι στόχος έιναι η αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό με στόχο μεταξύ άλλων την αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων. Η Ολγα Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για έκτακτο σχέδιο άμεσης ενεργοποίησης (πρόγραμμα εκατό ημερών) σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι συνθήκες επιβάλλουν έργα και όχι λόγια, είπε χαρακτηριστικά¨.

Με αφορμή την υλοποίηση του αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού σε ανακοίνωση το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας σημειώνει ότι η επανίδρυση υπουργείου Τουρισμού και ο διορισμός της Όλγας Κεφαλογιάννη ως Υπουργού Τουρισμού, καθόσον ήταν τα τελευταία χρόνια αρμόδια τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας και γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα τουρισμού, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και συγχρόνως εκπλήρωση μιας σημαντικής προσωπικής στρατηγικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού κυρίου Αντώνη Σαμαρά. Η επιτυχία όμως του εγχειρήματος για την δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού, συμφωνα με το ΞΕΕ,  προϋποθέτει ότι το νέο Υπουργείο θα εξοπλισθεί και θα θωρακισθεί με τα απαραίτητα  νομοθετικά και διοικητικά «εργαλεία», ούτως ώστε να μπορεί να ασκεί πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα