ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Αναστέλλουν, μέχρι νεωτέρας, τις κινητοποιήσεις τους οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα, που αποφάσισαν να δώσουν χρόνο στην κυβέρνηση να βρει λύση για την αποπληρωμή τους. 

Αρχικά είχαν εξαγγείλει ότι από αύριο Δευτέρα θα διέκοπταν την παροχή υπηρεσιών με πίστωση στους ασφαλισμένους του οργανισμού. Σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

αναφέρει πως δίδεται «το περιθώριο στον Υπουργό Οικονομικών να επανεξετάσει τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρέπει να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του ασφαλισμένου πολίτη και ταυτόχρονα να κατοχυρωθεί η αποπληρωμή των παρόχων υγείας και ο συμψηφισμός των χρεών τους».

«Περιμένουμε άλλη μία εβδομάδα, μέχρις ότου ο Υπουργός Οικονομικών αποσαφηνίσει τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των παρόχων υγείας, οπότε θα επανεξετάσουμε τη στάση μας και θα αποφασίσουμε εκ νέου τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε δική της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών τονίζει ότι οι κινητοποιήσεις αναστέλλονται «μετά τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα για έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων του, τη δέσμευση για άμεση πληρωμή εντός της ερχόμενης εβδομάδος προκαταβολής νοσηλίων Μαΐου, τη νομοθετική ρύθμιση μέχρι τέλος του μήνα για συμψηφισμό υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και την καταβολή του χρέους έως 31-12-2011 προς τους παρόχους υγείας, άμεσα με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα