Ανδρέας Λοβέρδος: «Θα αναδείξουμε ηγέτες κι όχι ηγεμόνες»

Αν και οι περισσότεροι νέοι έχουν την ωριμότητα της επίγνωσης ότι προετοιμάζουν κάτι εντελώς πρωτότυπο, δεδομένου ότι αυτή η συνάντηση αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα. Αυτού του κάτι νέου «που πρέπει να γεννηθεί για να καλύψει την ανάγκη της χώρας για ένα κόμμα ανάμεσα στις παρυφές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» , όπως λένε.

Το σκηνικό που στήνεται στο «Σπόρτινγκ» , αν και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, είναι ξεχωριστό, με την έννοια ότι αποτελεί έκπληξη σε σχέση με τις μέχρι τώρα στερεότυπες κομματικές συνδιασκέψεις. Σχεδιαστικά παραπέμπει και υφολογικά

αντικατοπτρίζει τη συσπείρωση, τη συνεκτικότητα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. « Μη φανταστείτε θεατρικές σκηνές , υπερμεγέθη πόντια και υπερυψωμένα πάλκα , όπου οι ομιλητές θα αγορεύουν στους από κάτω . Αυτή η εκδήλωση θα υλοποιεί τις έννοιες της αμεσότητας και τις επαφής» τονίζουν. Πράγματι, όπως διαμορφώνεται σχεδόν επίπεδα και ημικυκλικά ο χώρος μεταφέρει εντυπωσιακά την αίσθηση του όλοι μαζί. Μπροστά από το φόντο των νέων καλοσχεδιασμένων συμβόλων και του καινούργιου δυναμικού λογότυπου του κόμματος, 10-12 νέοι άνθρωποι θα παρουσιάσουν συνοπτικά τις βασικές προτάσεις για οικονομία, ανάπτυξη, κοινωνικό κράτος, παιδεία- πολιτισμός , υγεία, δημόσια διοίκηση, εξωτερική πολιτική και Άμυνα καθώς και για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο κεντρικός ομιλητής, που θα είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στο Matrix24.gr:

«Το σκηνικό στήνεται για νέους ανθρώπους, στην ηλικία, αλλά και νέους στην πολιτική ανεξαρτήτως ηλικίας. Δεν μας νοιάζει αν θα τα καταφέρουν στη σκηνική τους παρουσία. Μας ενδιαφέρει να πουν χρήσιμα πράγματα και με αυτά να πάρουν το βάπτισμα. Προσέχουμε, ώστε η πλειοψηφία να προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα. Για να έχει την έγνοια του. Για να σκέφτεται όπως χρειαζόμαστε.»

Σε ότι αφορά το όνομα του νέου κόμματος , τόνισε:

«Κατεβάσαμε τις ίδεολογικο-πολιτικές ταμπέλες, αλλά κρατάμε την ιδεολογία μας. Θα κατακτήσουμε τη θέση μας στην πολιτική γεωγραφία επειδή οι πολίτες θα μας κατατάξουν εκεί. Έτσι διαλέξαμε και το όνομά μας. Δεν είναι εφευρετικό. Είναι εκδηλωτικό της σκέψης μας και συνθέτει εμπειρίες. Η Δευτέρα για μας θέλουμε να είναι μέρα ίδρυσης και ζύμωσης. Δεν θέλουμε να είναι μέρα για εξέδρες και ηγεμονισμούς. Θα αναδείξουμε ηγέτες κι όχι ηγεμόνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα