ΑΝΩ ΚΑΤΩ Η ΜΠΟΥΝΤΕΣΤΑΓΚ

Στην πρέσα των Γερμανών βουλευτών η Άνγκελα Μέρκελ, που επιχείρησε να δικαιολογήσει την ήττα της στη Σύνοδο Κορυφής. Αίτημα για αναβολή της ψηφοφορίας για τον ESM

Προς το τέλος του χρόνου τοποθέτησε η Γερμανίδα καγκελάριος την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής που αφορούν στην Ισπανία και την Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Μπουντεσταγκ, η -κατά πολλούς- ηττημένη Άνγκελα Μέρκελ

ήρθε αντιμέτωπη με τους Γερμανούς βουλευτές, στους οποίους παρουσίασε τις αποφάσεις που ελήφθησαν, προσπαθώντας να βελτιώσει την καταρρακωμένη εικόνα της.

Όπως τόνισε η βοήθεια θα συνοδεύεται από όρους και επισήμανε ότι οι προτάσεις για την παραχώρηση εποπτικών αρμοδιοτήτων στην ΕΚΤ θα είναι έτοιμες ως το τέλος του 2012.

«Δεν πρόκειται να συμβεί σε μια μέρα, ούτε σε δύο εβδομάδες. Είναι μια πιο μακροπρόθεσμη διαδικασία, μια πρόταση για αυτό θα είναι έτοιμη ως το τέλος του έτους», πρόσθεσε.

Η καγκελάριος της Γερμανίας έκανε λόγο για την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, καθώς, όπως είπε, τα σταθερά δημοσιονομικά στοιχεία είναι μόνο η μια όψη του νομίσματος. «Περισσότερη ανταγωνιστικότητα σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερη ανάπτυξη σημαίνει περισσότερη απασχόληση» τόνισε.

Απηύθυνε έκκληση για να υπερψηφιστεί ο νόμος για τον ESM, καθώς, όπως είπε, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να καταστήσουμε σαφές σε όλο τον κόσμο ότι στηρίζουμε το ευρώ.

Η Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της εισαγωγής φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, σημειώνοντας: «Ο χρηματοπιστωτικός τομέας πρέπει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης».

«Πυρά» από τους βουλευτές

Νωρίτερα, πάντως, βουλευτές ακόμη και από το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ και των κυβερνητικών εταίρων της, Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ζητούσαν την αναβολή της αποψινής ψηφοφορίας, επικαλούμενοι τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Μάλιστα, προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις, η καγκελάριος είχε, πριν από την συνεδρίαση, συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του FDP.

Επίσημο αίτημα για την αναβολή υπέβαλε το κόμμα της Αριστεράς στην έναρξη της συνεδρίασης, το οποίο απορρίφθηκε.

Βάσει του προγράμματος, η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει στις 21:00 (ώρα Ελλάδας).

Keywords
Τυχαία Θέματα