ΑΠΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

07:35 2/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Σε αναβολή για ένα μήνα του μέτρου της επιβολής προστίμων σε γιατρούς που συντάσσουν χειρόγραφες συνταγές, προχώρησε το υπουργείο Υγείας, έως ότου ομαλοποιηθεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Οι δυσλειτουργίες στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ανάγκασαν το υπουργείο Υγείας να παρατείνει την ημερομηνία έναρξης του μέτρου για την επιβολή προστίμου σε γιατρούς που δεν συνταγογραφούν ηλεκτρονικά.

Αρχικά προβλεπόταν από 1ης Ιουνίου

οι γιατροί που χορηγούσαν χειρόγραφες συνταγές να πλήρωναν πρόστιμο 1 ευρώ ανά συνταγή. Με τη νεότερη απόφαση του υπηρεσιακού Υπουργού Υγείας, Χρήστου Κίττα, για την οποία εκδόθηκε και σχετική εγκύκλιος, η εφαρμογή του μέτρου μετατίθεται για την 1η Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «από 1 Ιουλίου 2012 κάθε καταχώρηση χρεώνεται με 1 ευρώ και πιστώνεται κάθε μήνα στο λογαριασμό του φαρμακείου από το σύστημα ως διαχειριστική αμοιβή του φαρμακοποιού, ενώ συγχρόνως αφαιρείται από τη μισθοδοσία ή τις κατά σύμβαση απαιτήσεις του γιατρού από το σύστημα αντίστοιχα».

Λόγω των συνεχών προβλημάτων του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αίτημα αναστολής του μέτρου είχε υποβάλλει και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, καθώς και άλλοι φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα