ΑΠΟ 29 ΕΩΣ 55+ ΤΟ «ΑΝΟΙΓΜΑ» ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

13:15 6/6/2012 - Πηγή: Matrix24

«Θερμός υποστηρικτής της επένδυσης στη νέα γενιά», δηλώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τον δρόμο προς του «τριαντάρηδες» στο ΠΑΣΟΚ ανοίγει ο Πέτρος Ευθυμίου. Στο δρόμο για την αναζήτηση 30ρηδων, η ψαλίδα ανοίγει έως και τα 55+…

Mετά το γνωστό πια tweet Βενιζέλου, «αναζητούνται»  οι «τριαντάρηδες» που θα μπορούσαν

να αναλάβουν το βάρος την επομένη του συντακτικού Συνεδρίου του κόμματος.

«Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οποιαδήποτε απόπειρα μίας ουσιαστικής πολιτικής και ιδεολογικής ανασυγκρότησης προϋποθέτει ένα γενναίο και μαζικό άνοιγμα σε νέα ρεύματα ιδεών και σε νέους ανθρώπους. Είμαι θερμός υποστηρικτής της επένδυσης στη νέα γενιά και στις φρέσκες ιδέες», δηλώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ερωτηθείς αν ως συνομήλικος του Ευάγγελου Βενιζέλου αισθάνεται περιττός στο ΠΑΣΟΚ. Αντιστοίχως, ότι «η τελευταία προσφορά μας θα είναι να εμπεδώσουμε μια ομαλή διαδικασία διαδοχής γενεών», δήλωσε από χθες ακόμα ο Πέτρος Ευθυμίου, αποδεχόμενος προφανώς την «μοίρα» που του επιφύλαξε μαζί με πλήθος κορυφαίων στελεχών της τελευταίας 30ετίας στην πολιτική ζωή της χώρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσα από το tweet του αναφορικά με τους …συνομηλίκους του.

Έτσι οι … «τριαντάρηδες» του ΠΑΣΟΚ, προαλείφονται τώρα για την ανάληψη ρόλου στην «επόμενη μέρα» του κόμματος, εφόσον αυτό συνεχίσει να υπάρχει, καθώς η συγκεκριμένη προεδρική πρόθεση θεωρείται ως ευκαιρία να βγουν από την αφάνεια.

Τα στελέχη που πιέζουν για τέτοια «ξεκαθαρίσματα» είναι «νέας κοπής», όπως ο 37χρονος «βενιζελικός» βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο μόλις 33 ετών συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, Νίκος Ανδρουλάκης, πρώην μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα. Ο τελευταίος μάλιστα, προαλείφεται για νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος στη θέση του Μιχάλη Καρχιμάκη, πράξη πρώτη στην περίφημη «ανανέωση» του ΠΑΣΟΚ.

Στην ίδια κατηγορία στελεχών πάντως, που θα μπορούσαν να είναι «ευτυχείς» από τις προθέσεις Βενιζέλου, συγκαταλέγεται η επίσης «βενιζελική» πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, γεννημένη μόλις το 1977, αλλά και ο δικηγόρος στο επάγγελμα πρώην αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Άγγελος Τόλκας, γεννηθείς το 1978. Ο κατάλογος όμως δεν εξαντλείται εκεί. Συμπεριλαμβάνεται ακόμα η ορκισμένη «βενιζελική» Εύα Καϊλή, ο επικεφαλής της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ -στην οποία αναφέρθηκε απαντώντας σε πολίτη στη Λιβαδειά ο κ.Βενιζέλος- Κώστας Πανταζής, αλλά και ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης, γεννημένος το 1970. Ευτυχείς θα πρέπει να νοιώθουν και οι δύο 29χρονες υποψήφιες Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ -που πιθανότατα δεν τις αφορά προσωπικά, αφού συμπεριλήφθηκαν στο ψηφοδέλτιο για συμβολικούς λόγους- Κυριακή Σταμαδιάνου, δικηγόρος και Άρτεμις Παπαδάτου, αρχιτέκτων στο επάγγελμα.

Πιθανώς όχι το ίδιο, αλλά σχετικώς «ικανοποιημένοι» θα πρέπει να είναι ο γεννηθείς το 1965 Γιάννης Ραγκούσης, ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος Φίλιππος Σαχινίδης, ο Χρήστος Αηδόνης, ο Γιώργος Πεταλωτής κ.α., που ναι μεν δεν λογίζονται ως «τρ

Keywords
Τυχαία Θέματα