ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤ’ ΑΙΧΜΗΡΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

13:01 6/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Τις τελευταίες μέρες στελέχη και συνεργάτες του κόμματος Δημιουργία, Ξανά υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τις επιλογές του Θ. Τζήμερου και παράλληλα καταγγέλλοντας τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Πριν λίγες μέρες υπέβαλλε την παραίτησή του ο αντιπρόεδρος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημιουργίας, Ξανά, Κ. Λουκόπουλος, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή του όσον αφορά στη σύμπραξης του Θ. Τζήμερου με τον Σ. Μάνο. Σήμερα, την παραίτησή του από την εθνική επιτροπή του κόμματος ανακοίνωσε με επιστολή του, ο Ε. Επιτροπάκης.

Στην

επιστολή του ο Επιτροπάκης (μεταξύ άλλων) καταγγέλλει τον Τζήμερο για παράδοση σε συμφέροντα και απόπειρα διαφθοράς, ενώ αναφέρει πως ο πρόεδρος του κόμματος «έπαιρνε και παίρνει όλες τις αποφάσεις μόνος του, συνεπικουρούμενος από τον σοφέρ και τη γραμματέα του, οι οποίοι συμμετέχουν σε όλες τις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του κόμματος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έχουν παντελή άγνοια».

Σε άλλο σημείο η επιστολή αναφέρει: «Ο Πρόεδρος ουδόλως ενδιαφέρθηκε να συγκροτήσει ένα κόμμα με πραγματικές αρχές, πρόγραμμα και πολιτικούς στόχους, αλλά να ”στήσει” μια τεράστια επικοινωνιακή μηχανή, αξιοποιώντας τις πραγματικά εξαιρετικές ρητορικές ικανότητες του και χρησιμοποιώντας ως μόνιμο άλλοθι την πίεση του χρόνου. Ιδρυτική Διακήρυξη, καταστατικό, οικονομική διαφάνεια, όλα ήταν και παραμένουν προσχηματικά, εφόσον στην πραγματικότητα τίποτε δεν ακολουθείται».

Εκτός από τον Λουκόπουλο και τον Επιτροπάκη, άλλοι επτά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος παραιτήθηκαν, έχοντας συνυπογράψει μάλιστα και κοινή επιστολή στον Θ. Τζήμερο. Στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται μεταξύ (πολλών) άλλων: «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι κανείς από το Πολιτικό Συμβούλιο δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τον Στέφανο Μάνο που οδήγησαν τελικά στον συνασπισμό. Δεν γνωρίζουμε μέχρι σήμερα την πορεία τους, ούτε τους όρους και άλλους πολιτικούς και προγραμματικούς συμβιβασμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα