Αποκρατικοποιήσεις σε συνεννόηση με Σαμαρά, Στουρνάρα, Χατζηδάκη

21:45 9/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Επισημαίνοντας ότι όντως υπήρχαν προβλήματα στην εκτέλεση του αρχικού προγραμματισμού, ο Τάκης Αθανασόπουλος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» εξηγεί ότι: «τα περισσότερα έργα δεν ήταν έτοιμα για την αποκρατικοποίηση λόγω της ύπαρξης ρυθμιστικών βαρών και νομικών εκκρεμοτήτων», αλλά διευκρινίζει ότι «σήμερα ο ρυθμός των αποκρατικοποιήσεων είναι πολύ καλός και επιταχύνεται».

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφωνίες, ο Τάκης Αθανασόπουλος ξεκαθάρισε ότι «η σύγκλιση επιτυγχάνεται με την βοήθεια μιας ευρύτερης σύσκεψης που συντονίζεται είτε από τους υπουργούς Οικονομικών ή Ανάπτυξης είτε αρκετά

συχνά από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέμα επικάλυψης ούτε ναρκοθέτησης του ΤΑΙΠΕΔ» αναφορικά με την πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης για την δημιουργία Ενιαίας Αδειοδοτικής Αρχής. Εξήγησε, μάλιστα, ότι αυτή η Αρχή «ενισχύει και στηρίζει το έργο του ΤΑΙΠΕΔ».

Αν και απέφυγε να απαντήσει για την απόσυρση του φακέλου της Gasprom για την αγορά της ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ ο Τάκης Αθανασόπουλος περιορίστηκε να πει ότι «η ενίσχυση της ίσης μεταχείρισης ενισχύει σημαντικά την αξιοπιστία της χώρας μας, προσελκύει σοβαρούς και χρήσιμους για την οικονομία μας επενδυτές και εξασφαλίζει το υψηλότερο τίμημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα