Προκρίνει πολιτικές ανάπτυξης για την Ελλάδα ο Στάιμπρουκ

20:59 9/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Επισημαίνοντας ότι «η δοσολογία της σταθεροποίησης δεν πρέπει να είναι θανατηφόρα», ο Πεερ Στάιμπρουκ εκτιμά ότι στην περίπτωση της Ελλάδας η δοσολογία είναι θανατηφόρα και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για κοινωνικές αναταράξεις στην χώρα μας. «Αν αυτή η πορεία συνεχιστεί η Ελλάδα θα βρεθεί σε παρατεταμένη λιτότητα αι σε πολλές κοινωνικές αναταράξεις», σημειώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» και προσθέτει πως «αυτό

δεν είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης».

Ο Πεερ Στάιμπρουκ υπογραμμίζει πάντως ότι υπάρχει εναλλακτική υπογραμμίζοντας ότι «η δοσολογία της δημοσιονομικής εξυγίανσης δεν πρέπει να ενισχύει την κρίση» και προκρίνει την ανάπτυξη και να «αρχίσουν ξανά να γίνονται επενδύσεις, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» με σκοπό να μειωθεί και η ανεργία των νέων. Υποστηρίζει, όμως, ότι στην Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια «έπρεπε να είχαν βελτιωθεί οι διοικητικές δομές και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής να υλοποιείται πολύ πιο φιλόδοξα».

Τέλος, διατήρησε επιφυλάξεις για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά να λυθεί η ελληνική κρίση χρέους με τα πρότυπα της συνδιάσκεψης του Λονδίνου λέγοντας «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί η εμπειρία της συνδιάσκεψης του Λονδίνου δεν μπορεί να μεταφερθεί έτσι απλά στο σήμερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα