«Άυπνος» ο Μαρκογιαννάκης από το πόρισμα

«Πρόκειται για δεξαμενή, από την οποία θα μπορούσαμε να πάρουμε χρήματα. Αν τα παίρναμε νωρίτερα ίσως δεν θα πηγαίναμε στο μνημόνιο» εκτίμησε.

Μιλώντας κα για το θέμα των αδήλωτων εισοδημάτων των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είπε ότι «εάν το περιεχόμενο του πορίσματος είναι όπως το εμφανίζει το ΣΔΟΕ φαίνεται πως ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε λόγο να έχει εμπλακεί στην υπόθεση» και πρόσθεσε: «με τη διαγραφή των ονομάτων από τη λίστα, υπήρχε η προσδοκία να μη γίνει έλεγχος».

Σημειώσε πάντως ότι και για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. «Αποδιοπομπαίος τράγος δεν είναι κανένας. Είναι άδικο να τον βαφτίζουμε ως φυλακισμένο. Καταλαβαίνω τη συναισθηματική του φόρτιση», ανέφερε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Σήμερα οι συγγενείς στην προανακριτική

Στην Βουλή θα βρεθούν σήμερα οι εξαδέλφες του πρώην υπουργού, Μαρίνα και Ελένη, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει ήδη στα χέρια του τη δικογραφία και αναμένεται να καταθέσει στην προανακριτική την ερχόμενη Δευτέρα..

Να σημειωθεί ότι ο πόρισμα του ΣΔΟΕ «καίει» τις συγγενείς Παπακωνσταντίνου αλλά και τους συζύγους τους Συμεών Συκιαρίδη και Ανδρέα Ρωσσώνη καθώς διαπιστώνεται «μαύρη τρύπα» ύψους 6,3 εκατ. ευρώ και πλέον ελέγχονται για φοροδιαφυγή κατά την περίοδο 1997-2011. Πάντως, και οι τέσσερις έστειλαν δήλωση διαμαρτυρίας προς το ΣΔΟΕ, διότι -όπως υποστηρίζουν- δεν τους δόθηκε προθεσμία δύο μηνών, προκειμένου να προσκομίσουν και άλλα στοιχεία που θα δικαιολογούσαν τα έσοδά τους.

Σύμφωνα με το πόρισμα, οι τέσσερις ελέγχονται:

Ο Ανδρέας Ρωσσώνης για ποσό 1.457.000 ευρώ

Ο Συμεών Συκιαρίδης για ποσό 1.666.000 ευρώ

Η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου για ποσό 193.000 ευρώ

Και η Ελένη Παπακωνσταντίνου για ποσό 2.987.000 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα