Χαίρε Ιωάννη Αντετοκούμπο!

07:22 2/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Η σοβαρότατη διαφορά που σοβεί στη χώρα μας ανάμεσα στο φουτ μπολ και στο μπάσκετ μπολ δεν είναι μόνο αθλητικό φαινόμενο. Μπορεί βέβαια ο Νίκος Γκάλης – ερχόμενος από τις ΗΠΑ – να μεταφύτευσε την κλάση του στην ελληνική νεολαία και έτσι το άθλημα να κέρδισε σε δυναμισμό και δόξα. Από την άλλη το ποδόσφαιρο, παρά την επιτυχία της Εθνικής στη Λισσαβόνα, ουδέποτε έπεισε κανέναν ότι υπάρχει περιθώριο να προαχθεί συναρπαστικά:

ο υπόκοσμος, τα στημένα ματς, η αποτύφλωση των οπαδών δεν επιδέχονται πλέον θεραπεία.

Μεσοκαλόκαιρο πάντως, το ελληνικό μπάσκετ γνώρισε μια εκπληκτική είδηση: ένας νεαρός που ανήκει στον άσημο Φιλαθλητικό (τον οποίο παρακολουθούσε στενά κάποιος σκάουτερ από το ΝΒΑ) επελέγη στο υψηλότερο νούμερο (Νο 15) στο ντραφτ από τους Μιλγουόκι Μπάκς.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο, γεννημένος στην Ελλάδα αλλά με νιγηριανή εθνικότητα πριν από 19 χρόνια, ζει μαζί με την πολυμελή οικογένειά του στη χώρα μας και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα προσαρμογής. Αρχικά με ποδοσφαιρική κλίση, στράφηκε τελικά στο μπάσκετ για να αθλείται μαζί με τον άδελφό του Θανάση. Αφήνοντας το ποδόσφαιρο που δεν ταιριάζει με το ύψος του προτίμησε την μπασκέτα όπου η πορτοκαλί μπάλα έγινε φυλακτό και ταυτότητα.

Ενώ λοιπόν στον Φιλαθλητικό κέρδιζε τριακόσια ευρώ τον μήνα, οι Μιλγουόκι για 2+2 χρόνια θα του προσφέρουν συνολικά 7.000.000 δολάρια μεικτές αποδοχές. Σημειωτέον ότι ο παίκτης, παρά την μικρή του ηλικία, είχε εντοπιστεί από την ισπανική Σαραγόσα από την οποία χωρίς καμιά αμφιβολία θα αγοραστεί ο Αντετοκούνμπο.

Τον θαυμάσαμε στα στιγμιότυπα που μετέδωσε η αμερικανική τηλεόραση. Όλη η οικογένεια στην κερκίδα, ο Γιάννης μαζί με τον Θανάση να κρατούν μιαν ελληνική σημαία χωρίς κοντάρι και να αγκαλιάζονται (πολλά μέτρα…) πάνω από τη γη. Από φάτσα ο Γιάννης σκίζει, μιλάει με άνεση την αμερικανική γλώσσα και ακόμη διατηρεί την αφέλεια ενός παιδιού που άσχετα αν διατηρήσει την ελληνική ιθαγένεια θέλει να είναι Έλλην.

Keywords
Τυχαία Θέματα