«Χρήσιμη» η επίσκεψη Γερμανών στη Σάμο

Για την επίσκεψη αυτή που έγινε στα τέλη Ιανουαρίου απέστειλε στη Βουλή έγγραφο ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας επειδή είχε κατατεθεί ερώτηση από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογερή.

«Το υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι η πραγματοποίηση επισκέψεων σε περιοχές κράτησης παράνομων μεταναστών από αξιωματούχους ή αντιπροσωπείες χωρών της ΕΕ συμβάλλουν στη συνειδητοποίηση εκ μέρους των εταίρων μας της ανάγκης αντιμετώπισης του προβλήματος σε ευρωπαϊκό

επίπεδο», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Κούρκουλας. Η βουλευτής είχε ζητήσει να ενημερωθεί «με βάση ποιες διακρατικές συμφωνίες ή δεσμεύσεις γίνεται αυτή η επίσκεψη» και «με βάση ποιο πρωτόκολλο οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και της ΕΛΑΣ θα απαντήσουν στους υπαλλήλους της Γερμανικής πρεσβείας για ζητήματα που άπτονται θεμάτων απόρρητων πτυχών της Εθνικής Ασφάλειας».

Στις 29 και 30 Ιανουαρίου ο Πρόξενος της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα Dr Philip Reszat, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, επισκέφθηκε την Σάμο και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα