ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

«Δεν είμαστε αυτοί που ψηφίσαν το Μνημόνιο» ήταν η σκωπτική απάντηση του προέδρου του ΣΕΒ, στις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Δασκαλόπουλος παραδέχθηκε ότι η προεκλογική περίοδος δεν είναι η κατάλληλη για συζήτηση επί των μισθολογικών. 

Με αφορμή την πρόταση του υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη, για μορατόριουμ στην εφαρμογή των διατάξεων του Μνημονίου

που αφορούν στις συμβάσεις και τη μείωση μισθών λόγω μετενέργειας, οι κοινωνικοί εταίροι διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος μιλώντας σε δημοσιογράφους ρωτήθηκε για το εάν ήταν μεταξύ των συνομιλητών της Τρόικας, όπως καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ και απάντησε ότι στο ΣΕΒ δεν αναγκάστηκαν ποτέ να συνομιλήσουν  με την Τρόικα από την πίσω πόρτα, γιατί τους δέχονταν από την κεντρική. Άλλωστε, συμπλήρωσε με νόημα «δεν είμαστε εμείς αυτοί που ψήφισαν το Μνημόνιο».

Όσον αφορά σε αυτή καθ’ αυτή τη συνάντηση για τα εργασιακά, ο κ. Δασκαλόπουλος παραδέχθηκε ότι δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος, προεκλογικά, να συζητηθεί το θέμα. Επέμεινε δε, στην θέση που διατύπωσε προχθές για μη εφαρμογή της μείωσης των κατώτατων μισθών άφησε βέβαια ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των κλαδικών μισθών.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα