ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ

Στην ομαδική ζωγραφική έκθεση «Τα χρώματα της ειρήνης» που ξεκινά σήμερα  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» συμμετέχει ο Αυστριακός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Χάνες Σβόμποντα, αλλά και ο σοσιαλιστής Αλβανός Έντι Ράμα, οι οποίοι δεν έρχονται μόνο για την τέχνη…

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή», στο πλαίσιο του 14ου Eco Art Festival, παρουσιάζουν, από 22 Μαΐου

έως τις 27 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», την ομαδική έκθεση «Τα χρώματα της ειρήνης», η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Δίκτυο Forum Weltoffen που εδρεύει στη Βιέννη.

Στην έκθεση συμμετέχουν καλλιτέχνες από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Σλοβακία, Αυστρία, Γερμανία, Αλβανία και Γαλλία) και μέσα από τους έργα τους αναδεικνύεται η μοναδικότητα του εκάστοτε δημιουργού. Στόχος της παρουσίασης είναι η προαγωγή του πολιτισμικού πλούτου της Ευρώπης και η προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών μέσα από τη διαφορετικότητα της κουλτούρας. Επίσης, δίνεται στους καλλιτέχνες η ευκαιρία της έκφρασης και η δυνατότητα συνύπαρξης και αλληλεπίδρασης διαφόρων πολιτισμών.

Δύο σοσιαλιστές με καλλιτεχνικές αναζητήσεις

Στα «Χρώματα της ειρήνης» υπάρχουν δημιουργίες του Αυστριακού Χάνες Σβόμποντα του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο οποίος έρχεται σήμερα (25/5) στην Αθήνα για τα εγκαίνια της έκθεσης. Το μεσημέρι, ο Σβόμποντα, που έρχεται στην Ελλάδα για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών θα γευματίσει με Έλληνες βουλευτές, (με τη Μαριλένα Κοππά από το ΠΑΣΟΚ, τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο της Ν.Δ., τον Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους Κώστα Τριαντάφυλλο του ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα Παπαδόπουλο της ΔΗΜΑΡ), κατόπιν θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ το βράδυ θα παραστεί σε δείπνο με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργο Παπανδρέου.

Εκτός από τον Σβόμποντα, εκθέτει και ο Έντι Ράμα, ο οποίος υπήρξε δήμαρχος Τιράνων. Ο Ράμα είναι τώρα υποψήφιος με το σοσιαλιστικο κόμμα Αλβανίας και αποτελεί το αντίπαλο δέος του Σ. Μπερίσα για την προεδρία της γειτονικής χώρας. Να πούμε ότι το Σάββατο 26/5 οι δύο Ευρωπαίοι σοσιαλιστές θα βρεθούν σε εκδήλωση-συζήτηση στην οποία θα μιλήσουν.

INFO: Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, ώρα: 19:30
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10:00 – 20:00, Κυριακή 10:00 – 14:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα