«Δεν μπορεί να ζητάτε μέτρα για την φοροδιαφυγή και μετά να τα… σχολιάζετε»

«Ο μέσος γιατρός και ο μέσος δικηγόρος της Αθήνας παίρνουν 1.200 ευρώ μηνιαίως. Δεν μπορούν να πληρώνουν 2.000 το χρόνο σε γυμναστήρια» σχολίασε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο Θ. Πάγκαλος.

Κατά τον ίδιο, στην Ελλάδα κυριαρχεί η «αδυναμία να καταλάβεις ότι ο άλλος δεν σκέπτεται σαν κι εσένα» ενώ είπε με διάθεση χιούμορ πως «ποτέ δεν ήμουν πρόεδρος παρόλα αυτά από τότε που έφυγα από τη βουλή

στο δρόμο με χαιρετάνε και μου λένε γεια σου πρόεδρε και δεν τους διορθώνω».

Η άγνοια για το Δημοψήφισμα

«Εγώ δεν ήξερα τίποτα για το δημοψήφισμα που αποφάσισε ο Παπανδρέου, το έμαθα από τον τύπο», υπογράμμισε ο Θ. Πάγκαλος.

Τι είπε για το ΔΝΤ

«Δεν θυμάμαι κανέναν να υποστήριξε ότι πρέπει να αποφύγουμε το ΔΝΤ.» είπε ο πρώην αντιπρόεδρος αφήνοντας αιχμές προς όλους αυτούς που τώρα υποστηρίζουν το αντίθετο.

Ο Θ. Πάγκαλος τόνισε πως οι αγορές, οι οίκοι αξιολόγησης και οι κερδοσκόποι έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου είχαν την ελαφρότητα να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν με αυτό τον τρόπο (δανεισμούς), μέχρι το τέλος της θητείας τους.», είπε ο Θ. Πάγκαλος τονίζοντας ωστόσο ότι «Δεν ήταν προς συζήτηση το ΔΝΤ», αλλά ήταν η μόνη λύση.

Λίγο αργότερα υποστήριξε ότι «Ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να αλλάξει το σημερινό «μείγμα» και οι διαπραγματεύσεις για το ΔΝΤ

Για τη γραφειοκρατία

«Σας διαβεβαιώνω ότι παρ όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει, υπάρχουν φοβερές δυσκολίες, γιατί δεν υπάρχει η πρόθεση του υπαλλήλου να σε διευκολύνει. Όλα θα αλλάξουν αν ο κάθε υπουργός αποκτήσει δύναμη, γιατί τώρα δεν έχει.» είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Θ. Πάγκαλος υποστήριξε πως πρέπει «Να ερωτηθούν οι πολίτες αν είναι υπέρ ή κατά της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων» ενώ συμπλήρωσε πως πρέπει και το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση.

Για την τρικομματική κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ

«Νομίζω πως η κυβέρνηση Σαμαρά είναι η μόνη λύση που υπάρχει τώρα για τον τόπο. Υπάρχουν βέβαια πολλές δυσκολίες.» είπε ο Θ. Πάγκαλος.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τελειώσει. Θα συμμετέχω στο συνέδριο. Δεν θέλω να δημιουργήσω νέα κόμματα και να μπω σε συζήτηση για νέα κόμματα. Αλλά ουσιαστικά θέματα δεν έχουν τεθεί από την ηγεσία του κόμματος.» υπογράμμισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα