ΔΕΝ ΖΗΤΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

17:45 2/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο Γιάννης Ραγκούσης δοκιμάζει τα νεύρα της Ιπποκράτους, καθώς προστέθηκε στη λίστα των «κορυφαίων» του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν στη «συγγνώμη» που ζητεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ερωτηθείς σήμερα σχετικά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος

υπερασπίστηκε την τακτική του να ζητεί «συγγνώμη» για τον τρόπο που έχει κυβερνήσει έως σήμερα το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών. Και αυτό παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο ΠΑΣΟΚ, τις οποίες εξέφρασε δημόσια προ δεκαημέρου η Άννα Διαμαντοπούλου.

Σήμερα, στη γραμμή Διαμαντοπούλου -και ακόμη πιο επιθετικά, μάλιστα- κινήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, που διαφώνησε ευθέως με την τακτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Εγώ, για αυτή την απόφαση να σώσουμε τη χώρα, ούτε ζητώ συγγνώμη, ούτε μετανιώνω. Πήραμε την απόφαση να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον, να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να κρατηθεί ο τόπος “όρθιος”, ακόμα και αν εμείς εξαφανιστούμε από τον πολιτικό χάρτη», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ραγκούσης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, προσθέτοντας: «Αυτοί που πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη απέναντι από τον ελληνικό λαό είναι αυτοί που πριν το 2009, και κυρίως από το 2004 μέχρι το 2009, η κυβέρνηση Καραμανλή και πριν από αυτήν, όλοι όσοι κυβέρνησαν τον τόπο και έκαναν ρουσφέτια, σπατάλες, “ρεμούλες”, έκαναν και προσωπικές περιουσίες και τώρα είναι πίσω από τα σίδερα της φυλακής και μας κάνουν να ντρεπόμαστε όταν προέρχονται από τη δική μας παράταξη Αυτοί να ζητήσουν συγγνώμη, που πριν το 2009 κυβερνώντας την Ελλάδα, χάρη στον εξωτερικό δανεισμό, έκαναν εύκολες πολιτικές καριέρες και κατάφεραν εκείνα τα χρόνια, θυσιάζοντας το μέλλον και την προοπτική του τόπου, να δημιουργήσουν ένα εξελικτικό πρόβλημα, που στα χέρια μας το 2009, παραλίγο να κοστίσει την υπόσταση της χώρας», κατέληξε στη δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος, ούτως ή άλλως κατεβαίνει στις εκλογές με προφίλ «μεταρρυθμιστή».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή δήλωση Ραγκούση έρχεται να επιδεινώσει τις ήδη «παγωμένες» σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, μερικές μόλις μέρες αφότου έκλεισε -θετικά για τον ίδιο- το θρίλερ της υποψηφιότητάς του με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα