Έχασε τη μάχη με τη ζωή η Ινδή-θύμα ομαδικού βιασμού

Ο Κέλβιν Λοχ, διευθυντής του νοσοκομείου Mount Elizabeth που νοσηλευόταν η άτυχη κοπέλα δήλωσε, «Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η ασθενής εξέπνευσε στις 4:45 π.μ. (τοπική ώρα) στις 29 Δεκεμβρίου του 2012. Η οικογένειά της βρισκόταν δίπλα της».

H 23χρονη φοιτήτρια δέχτηκε στις 16 Δεκεμβρίου επίθεση από έξι άντρες, οι οποίοι τη βίασαν, την χτύπησαν με σιδερένιους λοστούς και στη συνέχεια την παράτησαν αιμόφυρτη στο δρόμο. Η κοπέλα είχε ήδη υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις στην κοιλιακή χώρα και οι γιατροί είχαν χαρακτηρίσει την κατάστασή της ιδιαίτερα κρίσιμη.

Νωρίτερα, ο διευθυντής είχε ανακοινώσει ότι η Ινδή πάσχει από «σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις και παλεύει με τον θάνατο».

Η αστυνομία του Νέου Δελχί απηύθυνε σήμερα έκκληση για ηρεμία και απέκλεισε αρκετές συνοικίες στο κέντρο της πόλης, λίγες ώρες μετά το θάνατο της 23χρονης. Κλειστή είναι όλη η περιοχή γύρω από το μνημείο India Gate καθώς και δέκα σταθμοί του μετρό.

Λίγο νωρίτερα ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ, εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για τον θάνατο της κοπέλας, τονίζοντας πως: «Θα είναι ένας πραγματικός φόρος τιμής στη μνήμη της αν μπορέσουμε να μετατρέψουμε τα αισθήματα και τις κινητοποιήσεις αυτές σε εποικοδομητικές ενέργειες».

Keywords
Τυχαία Θέματα