Εισαγγελική παρέμβαση για το πάρτι με τις απευθείας αναθέσεις έργων

Mε αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», παρενέβη εισαγγελέας. Το δημοσίευμα ανέφερε την πρακτική  παράκαμψης της διαδικασίας των διαγωνισμών, με την επίκληση  κατεπείγουσας ανάγκης.

Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ)  που έχει συσταθεί για να ελέγχει τους διαγωνισμούς έχει ήδη παγώσει μέσα σε λίγους μήνες, 85 απευθείας αναθέσεις. Σύμφωνα με την Καθημερινή στη συντριπτική τους πλειονότητα οι αποφάσεις αφορούν τον χώρο της Υγείας και ακολουθεί ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΑΑΔΗΣΥ Βασίλειος Φλωρίδης

απέστειλε σχετικό έγγραφο προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Στο έγγραφο αυτό ο κ. Φλωρίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην πληθώρα των περιπτώσεων, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να κωλυσιεργούν δραματικά οι ενιαίοι διαγωνισμοί, με υπαιτιότητα συχνά των ιδίων των κεντρικών φορέων.

Ο εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης ζητά να φτάσουν στα  χέρια του όλα τα αντίγραφα των απορριπτικών αποφάσεων προκειμένου να διαπιστώσει  αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου αλλά και ποιες εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν σχέση μεταξύ τους ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν περί τις 4.000 αναθέτουσες αρχές προμηθειών, γεγονός που από μόνο του «διευκολύνει» τις διάτρητες διαδικασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα