Εκνευρισμός στην «πράσινη» Κοινοβουλευτική Ομάδα

08:01 2/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Το γεγονός ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες η Βουλή δεν θα λειτουργεί, θα παίξει βεβαίως τον ρόλο του, ο εκνευρισμός όμως στο εσωτερικό της «πράσινης» ΚΟ είναι εμφανής και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Γεύση από το τι μέλλει γενέσθαι από Σεπτέμβρη άλλωστε, πήρε κανείς χθες, παρακολουθώντας τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και την επίθεση βουλευτών στον Γιάννη Στουρνάρα

με αφορμή τα περί … «κουρασμένων βουλευτών», ακόμα ακόμα όμως και τις επιμέρους δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το τι θα γίνει σε περίπτωση που τεθεί θέμα άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Μετά τη δήλωση Σκανδαλίδη ότι νέα μέτρα δεν θα περάσουν από τη Βουλή, ο Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε ότι «η ρύθμιση για την προστασία της κατοικίας από πλειστηριασμό είναι κάτι που δεν πρέπει τώρα να ανοίξει», ενώ ότι «δεν θα επιτρέψουμε πλειστηριασμούς σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους» είπε ο Γιώργος Ντόλιος.

Κατόπιν τούτων, δεν είναι τυχαίο ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον τρεις κινήσεις … προετοιμασίας της επόμενης φάσης, για την επόμενη εβδομάδα, λίγες ημέρες πριν από το Δεκαπενταύγουστο. Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναλαμβάνει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες την πρωτοβουλία να καλέσει σε σύσκεψη την προσεχή Πέμπτη όλα τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενημερωθεί και να τους καλέσει να …ενημερώσουν τους βουλευτές για την εξέλιξη του προγράμματος κινητικότητας. Απώτερος στόχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να μην βρεθεί κανείς απροετοίμαστος και ο ίδιος προ …δυσάρεστων εκπλήξεων από τις αντιδράσεις βουλευτών.

Νωρίτερα, την Τρίτη, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με αντικείμενο συζήτησης το νομοσχέδιο για το Τεχνικό Λύκειο, καθώς και την προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η όλη κίνηση θεωρείται απολύτως αναγκαία, δεδομένου ότι οι πληττόμενοι από τη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί έχουν μάλλον αποφασίσει να …μην ξεκινήσει αυτή η χρονιά, κατεβαίνοντας σε απεργία διαρκείας και κρατώντας έτσι κλειστά τα σχολεία.

Εντός της προσεχούς εβδομάδας, δε, χωρίς να έχει καθοριστεί ακόμα η ακριβής μέρα και ώρα, ανάλογη συνάντηση θα υπάρξει και με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Θεόδωρο Αμπατζόγλου, με αντικείμενο συζήτησης την εξέλιξη των προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας. Και αυτό όχι γιατί τρέφουν αυταπάτες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αντίθετα γιατί θεωρούν πως αν δεν προχωρήσουν και αυτά όπως πρέπει, η κοινωνία θα ξεσηκωθεί εναντίον τους, ειδικά τη στιγμή που αντί να αντιμετωπίζει κεντρικά την ανεργία, η κυβέρνηση την επιβαρύνει, προσθέτοντας στις στρατιές ανέργων του ιδιωτικού τομέα και άλλους από το δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα