Μα τί πιστεύουν;

07:08 2/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Και ενώ μπροστά μας έχουμε το κρίσιμο τεστ του φθινοπώρου με την επίσκεψη της τρόικας, αλλά και τις υποδείξεις του ΔΝΤ «αν δεν πιάσετε τους στόχους των εσόδων θα κόψετε μισθούς και συντάξεις», οι μέχρι σήμερα ενδείξεις δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές.

Τα νοικοκυριά δεν αντέχουν να σηκώνουν άλλο τους βαρύτατους φόρους: Δεν ήθελε βέβαια και πολύ μυαλό να το καταλάβεις ότι εξαπλασιάζοντας το ύψος των φόρων, «ψαλιδίζοντας» ταυτόχρονα μισθούς και συντάξεις σε ποσοστά άνω του

40% και με την ανεργία να θερίζει, κάποια στιγμή το σύστημα θα «φράκαρε».

Έτσι και τώρα με την αύξηση ρεκόρ στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο (μέσα σε έξι μήνες «αυγάτισαν» κατά 4 δισ. ευρώ) αρχίζει να αποτυπώνεται και στα νούμερα ολοένα και πιο ξεκάθαρα το ότι η συνταγή εφαρμόστηκε λάθος.

Και πραγματικά είναι ..τραγικό το πως τα κατάφερε το Κυβερνητικό επιτελείο να μην βρει από άλλες πηγές λεφτά για τα ταμεία (από φοροδιαφυγή ακόμη περιμένουμε… το ίδιο και αποκρατικοποιήσεις) και αποφάσισε και πάλι να δώσει εύκολες λύσεις. «Χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και φέτος έστω μειωμένο 15%, φόρος πολυτελείας (…για αυτοκίνητα 10ετιας), αλλά και επέκταση της εισφοράς αλληλεγγύης και το 2016.

Και εντάξει.. Τελικά αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις πιστεύουν δηλαδή πως έχουν ακόμα πολλά λεφτά στα σεντούκια αυτά τα νοικοκυριά; Γιατί αν πραγματικά αυτό πιστεύουν… τότε το χάσαμε το πρωτογενές πλεόνασμα.. πατριώτη… Ή θα χάσουμε και τα τελευταία «κομμάτια» του μισθού ή της σύνταξης…

Keywords
Τυχαία Θέματα