ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Ελεύθερο να επιστρέψει στη Συρία άφησαν  οι τουρκικές αρχές το συριακό πολιτικό αεροπλάνο το οποίο ανάγκασαν χθες τουρκικά μαχητικά τζετ να προσγειωθεί στην Άγκυρα με την υποψία ότι μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Όπως μεταδίδει το BBC, στο αεροπλάνο έγινε ενδελεχής έρευνα και οι τουρκικές αρχές κατάσχεσαν μόνο ορισμένες  στρατιωτικές συσκευές επικοινωνίας.

Ωστόσο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε σήμερα ότι από το αεροπλάνο κατασχέθηκε το φορτίο, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίεες.

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός

Άμυνας, Αχμέτ Νταβούτογλου σε τηλεοπτικό του μήνυμα δήλωσε ότι  η Τουρκία ανάγκασε το συριακό αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Άγκυρα με την υποψία ότι μετέφερε “μη πολιτικό” φορτίο.

“Σήμερα λάβαμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το φορτίο του αεροπλάνου φέρεται ότι δεν σέβεται τους κανόνες της πολιτικής αεροπορίας”, δήλωσε χθες ο Νταβούτου και τόνισε ότι η Τουρκία ενήργησε εντός του πλαισίου των δικαιωμάτων της βάσει του διεθνούς δικαίου για την έρευνα σε πολιτικά αεροπλάνα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι μπορεί να μεταφέρουν στρατιωτικά υλικά.

το Airbus A 320 -είχε απογειωθεί από τη Μόσχα με προορισμό τη Δαμασκό και σε αυτό επέβαιναν 35 άτομα όταν η χωρητικότητά του ανέρχεται στα 180 άτομα.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει το συριακό εναέριο χώρο μη ασφαλή και αποτρέπει την πτήση τουρκικών αεροσκαφών σε αυτόν.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 “ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΑΝ” ΣΥΡΙΑΚΟ ΑΕΡΟΛΑΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα