ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Διεθνή οίκο για να τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ διορίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ευαγγελιζόμενος ένα κόμμα απαλλαγμένο από τα «βαρίδια» του παρελθόντος. Για «χυδαιότητες» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ερωτηθείς για το σκάνδαλο της Siemens και τυχόν εμπλοκή της στην υπογραφή του μνημονίου…


Τον διορισμό

διεθνούς οίκου για να κάνει οικονομικό έλεγχο στο ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε για την Τετάρτη των εκλογών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Γνωρίζω ότι παρέλαβα ένα ΠΑΣΟΚ που έχει χρέος 130 εκατομμύρια ευρώ», είπε αργά χθες το βράδυ, σε διαδικτυακή του συνέντευξη στο enikos.gr, σε μία αποστροφή του λόγου του που θεωρείται από πολλούς ως νέο «χτύπημα κάτω από τη ζώνη» κατά του Γιάννη Ραγκούση, που εκτιμάται ότι θα βρεθεί εκ νέου στο στόχαστρο, ως πρώην γραμματέας του κόμματος.

Επαναλαμβάνοντας ότι το βράδυ της Κυριακής θα παρουσιάσει τις αλλαγές στο κόμμα του, ο κ.Βενιζέλος μίλησε για μία «νέα φυσιογνωμία» του ΠΑΣΟΚ, «χωρίς βαρίδια, χωρίς στερεότυπα, και χωρίς να επαναλαμβάνονται αποτυχημένα μοντέλα του παρελθόντος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μόνο με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο σχήμα ως «υπονομευμένο εκ γενετής», αφού την ώρα που θα αγωνίζεται να βελτιώσει τα πράγματα, η όποια βελτίωση θα φαντάζει ως «κουτσουλιά» μπροστά στον αντιμνημονιακό παράδεισο που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα έχει δοκιμαστεί. Αρνητικός όμως εμφανίστηκε και στο ενδεχόμενο παροχής ψήφου εμπιστοσύνης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ σε μία πιθανή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, επέμεινε μέχρι τέλους στην ανάγκη «διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης» με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας. Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη με οποιοδήποτε κόστος, απάντησε αρνητικά, προκαλώντας έκπληξη στο κοινό. «Όχι, δεν υπάρχει ευρώ πάση θυσία», είπε, συμπληρώνοντας πάντως ότι η παραμονή στο ενιαίο νόμισμα συνιστά σαφώς μικρότερη θυσία από την έξοδό της από αυτό και την επιστροφή της στη δραχμή.

Στον αέρα κόντεψε να τιναχθεί η εκπομπή, όταν παρευρισκόμενος πολίτης ρώτησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τα σκάνδαλα στα οποία φέρονται να εμπλέκονται υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και δη για τη Siemens και το κατά πόσον εκβιάστηκαν από αυτή οι Έλληνες πολιτικοί, προκειμένου να υπογράψουν το μνημόνιο. «Αυτά είναι χυδαιότητες», είπε, χτυπώντας εκνευρισμένος το χέρι στο τραπέζι και κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «είπε χυδαιολογώντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί με τη Γερμανία γιατί είχε στο χέρι πολιτικούς και κόμματα με τις μίζες της Siemens». Υποστηρίζοντας πως οι Έλληνες πολιτικοί εργάζονται για το εθνικό συμφέρον, υποστήριξε ότι «έχουμε αφήσει δουλειές για να είμαστε εδώ», υπεραμυνόμενος του νόμου περί ευθύνης υπουργών και καταλογίζοντας στη Γερμανία την συγκάλυψη των στοιχείων για την υπόθεση…

Keywords
Τυχαία Θέματα