ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΦΕΡΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS

Την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η προσθήκη τροπολογίας στο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που αφορά στο συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens.

«Η συμφωνία υπογράφηκε τον Μάρτιο και προβλέπει την επικύρωσή της εντός 45 ημερών, αλλιώς θεωρείται άκυρη. Δεν μπορεί να αλλάξετε τη διάταξη αυτή με νομοθετική ρύθμιση», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,

Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που υποστήριξε πως «αποδεικνύεται πως ακόμα και σήμερα, η Siemens ζει και βασιλεύει» και εκτίμησε πως «ακόμα και αυτή τη συμφωνία, η εταιρεία μπορεί πλέον να την χαρακτηρίσει άκυρη».

Η εισηγήτρια της ΝΔ, Φεβρωνία Πατριανάκου, απέρριψε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ισχύς άρχεται, αφ’ ης στιγμής υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών – και αυτό συνέβη στις 22 Αυγούστου», είπε και πρόσθεσε, «αν είναι τόσο επιβλαβής για το Δημόσιο, για ποιον λόγο αγωνιά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μονομερώς θα έρθει η εταιρεία να την ακυρώσει;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας, η οποία όμως δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα