Εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές το καθεστώς Ασάντ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ένα καταδιωκτικό-βομβαρδιστικό της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας πραγματοποίησε σήμερα επιδρομή στη Δαμασκό, την πρώτη στην πρωτεύουσα από την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία πριν από 19 μήνες,

“Για πρώτη φορά, η πρωτεύουσα έγινε στόχος ενός καταδιωκτικού βομβαρδιστικού αεροπλάνου που έριξε σήμερα το απόγευμα τέσσερις βόμβες στην συνοικία Τζομπάρ στο ανατολικό τμήμα της Δαμασκού”, σύμφωνα με την οργάνωση της οργάνωσης που έχει την έδρα της τη Βρετανία

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα, το καθεστώς χρησιμοποιούσε

μόνο ελικόπτερα για να πλήττει με πολυβόλα τους αντάρτες στις συνοικίες της Δαμασκού.

Η συνοικία που χτυπήθηκε σήμερα βρίσκεται στην άκρη της Ζαμάλκα όπου σημειώνονται πολύ βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και ανταρτών, προσθέτει το Παρατηρητήριο.

Η συριακή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε χθες Δευτέρα τις πιο βίαιες επιδρομές από την έναρξη της δράσης της αυτό το καλοκαίρι, κυρίως στα προάστια της Δαμασκού, μεταξύ της Ερμπίν (βορειοανατολικά) και της Ζαμάλκα (δυτικά).

Επιπλέον, πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τη Δούμα, μια πόλη που ελέγχουν οι αντάρτες βόρεια της πρωτεύουσας. “Είκοσι σπίτια καταστράφηκαν και υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες”, σύμφωνα με τον διευθυντή του OSDH, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Την ίδια ώρα ένας πτέραρχος, ο Αμπντάλα Μαχμούντ αλ-Χαλίντι, δολοφονήθηκε στη βόρεια Δαμασκό,  σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα η επίσημη συριακή τηλεόραση χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει τις συνθήκες της δολοφονίας.

“Μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση δολοφόνησε τον εν ενεργεία πτέραρχο της Πολεμικής Αεροπορίας Αμπντάλα Μαχμούντ αλ-Χαλίντι, στη συνοικία Ρουκνεντίν. Ο φόνος αυτός εντάσσεται στις δολοφονίες επιστημονικών αξιωματούχων ή προσώπων που έχουν έναν εθνικό ρόλο”, ανέφερε η συριακή τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα