Επίσκεψη- αστραπή Ολλάντ για την στήριξη του Λιβανέζου Πρόεδρου

Έχουν περάσει μόλις δυο εβδομάδες από τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, η οποία κυριαρχείται από το σουνιτικό στοιχείο ως επί το πλείστον στον Λίβανο με αφορμή την δολοφονία του σουνίτη επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της αστυνομίας Ουισάμ Αλ-Χασάν. Στα γεγονότα, που ακολούθησαν, ελλόχευε ο κίνδυνος μεταφοράς της συριακής κρίσης στον Λίβανο, με την αντιπολίτευση να ζητά την παραίτηση του Πρωθυπουργού της χώρας, Νατζίμπ Μικάτι, η οποία, όμως, δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο, Μισέλ Σουλεϊμάν.

Σε

αυτό το πλαίσιο, ο Φρανσουά Ολλάντ θέλησε να κάνει «μια σημαντική πολιτική κίνηση στήριξης και ενίσχυσης της κυριαρχίας του Λιβάνου απέναντι στον κίνδυνο επέκτασης της συριακής κρίσης» και γι’ αυτό σήμερα το πρωί βρέθηκε στην Βηρυτό, για να συνεχίσει ύστερα το ταξίδι του στην Σαουδική Αραβία και ακολούθως να μεταβεί στο Λάος για την 9η σύνοδο Ευρώπης-Ασίας του ASEM.

Οι δυο ομόλογοι στην ολιγόλεπτη συνάντησή τους συμφώνησαν ότι «δεν είναι η κατάλληλη λύση η παραίτηση του Πρωθυπουργού», επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει «πολιτικό κενό» στον Λίβανο. Παρ’ όλα αυτά, η αντισυριακή αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού, Νατζίμπ Μικάτι, τον οποίο κατηγορεί ότι «διευκολύνει το εγκληματικό σχέδιο του καθεστώτος Ασαντ στον Λίβανο».

Δείτε επίσης: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΒΥΡΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα