Παραλύει η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα

Συνδικαλιστικές ενώσεις, σωματεία δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, ΜΜΜ διατρανώνουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα που αναμένεται να ψηφιστούν στην βουλή. Η αυλαία ανοίγει με την 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που ξεκινά στις 06:οο τη Δευτέρα.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Δευτέρα και την Τρίτη το Μετρό,

ο ΗΣΑΠ και το Τραμ λόγω νέας 48ωρης απεργίας των εργαζομένων. Με γραπτή ανακοίνωση επισημαίνουν ότι ξεκινούν επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινώντας από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη βουλή.

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα οι ιδιοκτήτες ταξί.

Τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη εργασία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προβλέπεται ότι λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Τρίτη και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα

Την Τετάρτη, επίσης, θα κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, ενώ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ακόμη, από τη Δευτέρα και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν θα λειτουργεί, αφού οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας κατεβαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας στα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε τρεις 24ωρες απεργίες για τις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές σε κάθε κομμάτι του τομέα της Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα