ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΑΠΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

23:01 2/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπαίνουν σύλλογοι ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών, που δραστηριοποιούνται ιδίως στις περιοχές της Αττικής, της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης.


Της Δήμητρας Μουσσιώνη

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι εν λόγω σύλλογοι ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών καθόριζαν την κατώτατη τιμή των διδάκτρων που χρεώνουν τα μέλη τους,

καθώς και τους όρους παροχής εκπτώσεων.Επίσης, συντόνιζαν άλλες σημαντικές παραμέτρους της εμπορικής δραστηριότητας των μελών τους, βάζοντας ρήτρες όσον αφορά στη συμμετοχή ή μη σπουδαστών σε εξετάσεις γλωσσομάθειας, υπέρμετροι περιορισμοί στη διαφημιστική δραστηριότητα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, το συμπέρασμα της Επιτροπής προκύπτει από σειρά αποφάσεων των καταστατικών τους οργάνων, σχετικές ρυθμίσεις στα καταστατικά, στους κανονισμούς δεοντολογίας ή σε άλλα έγγραφά τους.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού διεξάγει αυτεπάγγελτη έρευνα και η Ολομέλειά της θα συνεδριάσει στις 23 Ιουλίου για να εξετάσει εάν συντρέχει παράβαση του άρθρου 1 του ν. 703/1977 (νυν άρθρο 1 του ν. 3959/2011) και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα