ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗΣ

«Αν δεν σχηματιστεί η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, η χώρα θα φλερτάρει με ακραίες μορφές κινδύνου», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του προς στελέχη του κόμματος του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Υπογράμμισε ότι έχει πλήρη συνείδηση της υποχρέωσής του να παίξει καταλυτικό ρόλο, για μια διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. Πρόσθεσε δε ότι: «Η ΕΕ έχει μάθει το μάθημα και θέλει να δεσμευτούν και να υπογράψουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που επηρεάζουν τις εξελίξεις».

Έριξε τα βέλη του προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους μεν είπε ότι «η παλιά καλή δεξιά ανασύρει ακόμα και ψυχροπολεμικά επιχειρήματα παράλληλα με την παροχολογία», ενώ τους δε του κατηγόρησε ότι «κρύβονται πίσω από μια αντιμνημονιακή ρητορεία, χωρίς να διευκρινίζουν αν θέλουν να κρατήσουμε τα θετικά της δανειακής σύμβασης». Υπενθύμισε, όμως, ότι υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης «όχι με μονομερείς ενέργειες, όχι με τζάμπα μαγκιές, που είναι επικίνδυνες».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι: «Την ημέρα των εκλογών θα αρχίσουμε την μεγάλη προσπάθεια ανασύστασης της δημοκρατικής παράταξης, για να την ξανακάνουμε μεγάλη και ισχυρή», για να προσθέσει ότι: «Αυτή είναι η εντολή που μου έχει δώσει, νωπή και απερίφραστη, η βάση του κινήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα