Στο πόδι η κοινωνία της Ιεράπετρας

Προτάσσοντας την σημαντικότητα του marketing στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών μιας χώρας και στη δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων αυτής, ζητούν να παραμείνει το τμήμα τους ως έχει. Επίσης καλούν όλους εμάς να υποστηρίξουμε την πρωτοβουλία τους ψηφίζοντας σε μια ειδική πλατφόρμα και να το διαδώσουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επισκεπτόμαστε.

Οι φοιτητές μοιάζουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν, τονίζοντας πως το σχέδιο Αθηνά

θα είναι και η καταστροφή των ονείρων τους. Ζητούν τις ευκαιρίες που οι πολιτικοί αυτής της χώρας τους οφείλουν ενώ υπογραμμίζουν πως δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Στο βίντεο που δημιούργησαν επιχειρούν να τονίζουν πως πίσω από το κάθε τμήμα είναι φοιτητές -τους οποίους και γνωρίζουμε με το μικρό τους όνομα- που επέλεξαν να ειδικευτούν στο marketing και όχι σε κάποιο άλλο αντικείμενο. Τέλος, υπογραμμίζουν πως το Τμήμα τους είναι το μοναδικό τμήμα στην Ελλάδα που διδάσκεται το ηλεκτρονικό marketing.

Κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο και το ΤΕΙ

Στο πόδι είναι σήμερα η Ιεράπετρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του νοσοκομείου, την απομάκρυνση της σχολής του ΤΕΙ και του κλεισίματος διαφόρων υπηρεσιών. Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος, Σήφης Αναστασάκης, έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ζητώντας να ξεκαθαριστεί η στάση του υπουργείου μετά τις δηλώσεις που έκανε σε κρητικό τηλεοπτικό σταθμό η γενική γραμματέας, Χριστίνα Παπανικολάου, εξαγγέλλοντας ονομαστικά την υποβάθμισή του νοσοκομείου Ιεράπετρας στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων νοσοκομείων του ΕΣΥ. Ο δήμαρχος κάνει λόγο για έκπληξη και οργή της τοπικής επισημαίνοντας ότι ενημερώνει τον υπουργό, «επιδιώκοντας να προλάβουμε την κοινωνική έκρηξη, η οποία με βεβαιότητα θα ακολουθήσει, αν συμβεί αυτό».

Ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας και ο Εμπορικός Σύλλογος Μακρύ Γιαλού, συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, με αποκλεισμό τραπεζών και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ιεράπετρας. Με ανακοινώσεις και ψηφίσματα, τα δημοπρατήρια της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν κλειστά από τις 10:00 έως τις 14:00.

Κατάληψη στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου την Πέμπτη και την Παρασκευή

Εν τω μεταξύ, οι Λασιθιώτες, με απόφαση της Επιτροπής Αγώνα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους την Πέμπτη και την Παρασκευή με την κατάληψη της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου. Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνεται για συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα