Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΕΠ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ

«Η χθεσινή συμφωνία περί χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι παλιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

«Υπογράφεται για τρίτη φορά», πρόσθεσε σε σημείωμά του, παραθέτοντας τις ημερομηνίες 21/9/2012, 20/3/212 και την χθεσινή.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Αρχικά στις 21 Σεπτεμβρίου του 2011 με την Εθνική Τράπεζα (250 εκατομμύρια) και μετά στις 20 Μαρτίου από την

κυβέρνηση Παπαδήμου (500 εκατομμύρια)», προσθέτοντας: «Τελικά «πάγωσε», όταν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία έχει ως μετόχους τα 27 μέλη της ΕΕ, επιχείρησε να βάλει «ρήτρα δραχμής» σε τρέχουσες συμβάσεις της στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες όπως την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, και προκαταβολικά στην Ισπανία, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων, πριν υπαναχωρήσει».

Ο κ. Σταθάκης υπενθύμισε ότι διαχειριστής των προγραμμάτων (βλ. ΗΛΙΟΣ) είναι οι τράπεζες. Έτσι, κάλεσε τους εμπλεκόμενους Υπουργούς να δώσουν στην δημοσιότητα τους όρους της συμφωνίας, αλλά και το επιτόκιο δανεισμού, οποίο συνήθως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν αποκαλύπτει.

Εκτίμησε δε ότι αποδέκτες δεν θα είναι οι «δοκιμαζόμενες παραγωγικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις», εξηγώντας πως «υπάρχουν εύλογες ανησυχίες ότι η νέα συμφωνία μπορεί να συνδεθεί με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, οπότε αποδέκτες του θα είναι οι νέοι εν δυνάμει αγοραστές δημόσιων περιουσιακών στοιχείων».

Keywords
Τυχαία Θέματα