ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ

09:40 3/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Το πρώτο δημοτικό Βρεφοκομείο της πόλης ανοίγει ξανά τις πόρτες του και γίνεται ο τόπος μιας ιδιότυπης παράστασης, το «Λεπίς». Η ομάδα Όχι Παίζουμε ταξιδεύει στη φαντασία ενός ορφανού άνδρα που αναζητά την αφετηρία του.

Της Χαράς Ιωάννου

Η ομάδα «παίζει» με το παρελθόν και το μέλλον, με το αρχείο και τη φαντασία. Μια βραδιά μεταμόρφωσης, μια παρέμβαση που επιδιώκει να χρωματίσει διαφορετικά την ωμή πραγματικότητα της περιοχής της Πλατείας Κουμουνδούρου, και το γκρίζο σημερινό τοπίο γενικότερα στο πλαίσιο του UrbanDig Project

(Ανασκαφή Φαντασμάτων Πολιτισμού στη Σύγχρονη Πόλη).

Για τη συγγραφή του κειμένου, η ομάδα εμπνεύστηκε από το κτίριο, την πλατεία και το μυθιστόρημα «Σα θα γίνουμε άνθρωποι» του Πέτρου Πικρού (1924) από το οποίο και χρησιμοποιεί αυτούσια αποσπάσματα, τηρώντας την αποστολή του UrbanDig Project να συνδέει μυστικά της πόλης με μυστικά της λογοτεχνίας. Σημαντικό μέρος της παράστασης αποτελεί η πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια των Imam Baildi, σε στίχους Χρήστου Κανελλόπουλου, καθώς και τα video των Παύλου Τσιαντού – Δημήτρη Χριστόπουλου.

Bonus μια παιδική παράσταση

Τι είναι η Δύναμη της Φαντασίας; Είναι ένα παιχνίδι στους διαδρόμους και τις αίθουσες του κτηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης/πρώην Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών. Είναι μια θεατρικοποιημένη περιήγηση για παιδιά, βασισμένη στο αφγανικό παραμύθι του Ίντριες Σαχ «Ο Νιμ, το μισό παιδί». Είναι ένα απόγευμα δημιουργικής απασχόλησης που προορίζεται κυρίως προς τα παιδιά της τοπικής αφγανικής κοινότητας. Είναι μια εθελοντική δράση στο πλαίσιο του «UrbanDig Project 6» της ομάδας Όχι Παίζουμε και συνοδεύει την παράσταση «Λεπίς» που εμπνέεται από το πρώην Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών.

INFO: Η δράση είναι ανοιχτή για όσους εθελοντές θέλουν να συμμετέχουν,13 & 20 Μαΐου, 16:00. Καλείτε τον Αλέξανδρο Φαρμάκη (697 4718959, [email protected]).

Δ/νση: Παλιό Βρεφοκομείο Αθηνών, Πειραιώς 51, Πλατεία Κουμουνδούρου
Ημέρες Παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 1 ώρα
Εισιτήρια: 15 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο-φοιτητικό
Parking παράστασης: Πειραιώς 53 (έναντι του κτηρίου) 3 €
Κρατήσεις: 6985 069300

Keywords
Τυχαία Θέματα