Η AEGEAN ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

Σε συμφωνία για την πώληση της Olympic Air κατέληξαν η Aegean και η MArfin Investement Group.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Ολυμπιακή θα καταστεί θυγατρική της Aegean. Το τίμημα ορίστηκε σε 72

εκατ. ευρώ. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι Ολυμπιακή και Aegean θα διατηρήσουν το όνομα και τα σήματα τους καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. Θα ενοποιηθούν οι διοικητικές τους υπηρεσίες.

«Η Aegean και η Οlympic Air έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια $2 δις σε καινούργιο στόλο, οργάνωση και καινοτόμες υπηρεσίες, διασφαλίζοντας στην Ελλάδα και τους επισκέπτες της ένα εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών που αναγνωρίζεται κάθε χρόνο με σημαντικά διεθνή βραβεία. Παράλληλα συνεισφέρουν στο κράτος 270 εκ ευρώ ετησίως σε φόρους, τέλη και εισφορές», ανέφερε ο πρόεδρος της Aegean, Θόδωρος Βασιλάκης. «Η έλλειψη όμως μεγέθους ικανού για να ανταγωνισθούμε σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και η έντονη κρίση οδηγούν σε ζημιές και συρρίκνωση», συμπλήρωσε, αιτιολογώντας την επιχειρηματική κίνηση.

Αναμένεται η αντίδραση της Κομισιόν, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχε μπλοκάρει τα σχέδια συγχώνευσης των δύο εταιρειών, κρίνοντας ότι θα δημιουργούσε μονοπωλιακές συνθήκες στην ελληνική αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα