Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ EURO

Η πρώτη φάση του euro 2012 έφτασε στο τέλος της και το matrix2.gr καταγράφει όσα μέχρι στιγμής είδαμε στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Η καλύτερη ομάδα: Η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ έδειξε ότι είναι μία καλοκουρδισμένη μηχανή που δεν χρειάζεται να δουλέψει σε υψηλές στροφές για να αποδώσει καλά. Τρεις σχετικά άνετες νίκες στον όμιλο, αυτοματισμοί που χαρακτηρίζουν τα πραγματικά ποιοτικά σύνολα, σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Μία Γερμανία έτοιμη για όλα.

Η χειρότερη ομάδα: Συμπαθής λαός οι Ιρλανδοί κέρδισαν με άνεση τη μάχη της εξέδρας όπου και αν έπαιξαν. Μέσα στο γήπεδο όμως

η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι έδειξε αδύναμη (αν και μαχητική), χωρίς καλές ιδέες και χωρίς δημιουργικές τάσεις. Μοιραία υπέστη τρεις ήττες με συντελεστή τερμάτων 1-9.

Ο καλύτερος παίκτης: Ο Μάριο Γκόμεζ βρίσκεται σε…αγριεμένη κατάσταση. Μέσα σ΄όλες τις φάσεις που δημιουργεί η Γερμανία, ο έχων και ισπανικές ρίζες στράικερ σκοράρει με χαρακτηριστική άνεση. Μέχρι στιγμής έχει βρει δίχτυα τρεις φορές.

Ο χειρότερος παίκτης: Μετά από μία σεζόν κατά την οποία χαρακτηρίστηκε ως ο μοιραίος παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, ο Αριεν Ρόμπεν πήγε στα γήπεδα του Εuro για να πάρει, υποτίθεται, την εκδίκησή του. Ήταν όμως ένας από τους αδύναμους κρίκους την έτσι και αλλιώς απογοητευτικής Ολλανδίας.

H έκπληξη: Η Αγγλία του Ρόι Χόντσον δεν συγκέντρωνε και μεγάλες συμπάθειες πριν από την έναρξη του τουρνουά. Πολλοί έσπευσαν να προβλέψουν τον πρόωρο αποκλεισμό της. Ομως τα λιοντάρια αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αξιόπιστα αγωνιστικά και πήραν την πρώτη θέση του ομίλου τους. Τώρα που επέστρεψε και ο Ρούνεϊ ποιος τους πιάνει τους Αγγλους.

Η απογοήτευση: Χέρι-χέρι πιάστηκαν η Ρωσία και η Ολλανδία. Η πρώτη εκκίνησε εκκωφαντικά συντρίβοντας την Τσεχία, αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκε γνωρίζοντας την ήττα από την Εθνική μας ομάδα. Οι Ολλανδοί πήγαν στο Euro με τον αέρα των φιναλίστ του Μουντιάλ αλλά επέστρεψαν πρόωρα στο σπίτι τους με τρεις ήττες στις αποσκευές τους.

Η αποκάλυψη: Εμείς τον ξέρουμε καλά, οι Γερμανοί το ίδιο. Ομως η υπόλοιπη Ευρώπη αρχίζει τώρα δειλά-δειλά να μαθαίνει ότι ανατέλλει το άστρο ενός σπουδαίου στόπερ σαν του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Πραγματικά απροσπέλαστος ο κεντρικός αμυντικός της Σάλκε.

Το γεγονός: Πολλά τα κρούσματα των ρατσιστικών ύβρεων κατά τη διάρκεια αγώνων αυτό του τουρνουά.Η UEFA μοίρασε πρόστιμα, αλλά δεν έπεισε ότι επιθυμεί να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο. Πολλά και τα κρούσματα βίας κυρίως από τους Πολωνούς και τους Ρώσους οπαδούς. Ουκ ολίγοι χούλιγκαν συνελήφθησαν.

Η δήλωση: Δεν μάσησε τα λόγια του ο Φερνάντο Σάντος μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Ρωσίας. Ερωτηθείς για τη χώρα μας, δήλωσε ορθά-κοφτά ότι δεν παίρνει μαθήματα από κανέναν αφού, όπως τόνισε, ο ελληνικός λαός έχει τεράστια ιστορία και μεγάλη περηφάνια.

Το στατιστικό: Κανένα, μα κανένα παιχνίδι της πρώτης φάσης της διοργάνωσης δεν έληξε χωρίς τέρματα. Αν μην τι άλλο εντυπωσιακό στοιχείο για ένα τουρνουά τόσο υψηλού επιπέδου και τέτοιας σ

Keywords
Τυχαία Θέματα