Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ… «ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΩΝ»

Το δικό τους ηχηρό «παρών» επιχειρούν να δώσουν στις διαδικασίες ενιαιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές και τα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Τι ζητούν και πού αντιδρούν.

Την Τρίτη, οι λεγόμενοι «ΠΑΣΟΚογενείς» διοργανώνουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ανοιχτή πολιτική εκδήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εν λόγω

εκδήλωση θα πάρουν το λόγο μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Δημήτρης Τσουκαλάς και θα παρουσιάσουν τη δική τους πολιτική πλατφόρμα, ενόψει της συζήτησης που έχει ανοίξει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τον χαρακτήρα, την πολιτική πρόταση και την οργανωτική δομή του νέου, ενιαίου κόμματος.

Εξάλλου, ήδη σήμερα, συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, προκειμένου να συζητήσει και να εγκρίνει το προσχέδιο της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου κόμματος, το οποίο, αφού περάσει από τη βάση, θα παρουσιαστεί στην πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, τον προσεχή Δεκέμβριο.

Διαφωνίες

Τα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στελέχη έχουν ήδη εκφράσει τις διαφωνίες τους σε ορισμένα σημεία του κειμένου του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να τα επαναλάβουν στην εκδήλωση της ερχόμενης Τρίτης. Συγκεκριμένα, πολλοί «ΠΑΣΟΚογενείς» έχουν ενστάσεις για τον χαρακτήρα του κειμένου και τον περιγραφόμενο στόχο  -δηλαδή τον «σοσιαλισμό»- ενώ θεωρούν ότι το κείμενο «δεν απευθύνεται σε ευρύτερα πολιτικά και κοινωνικά ακροατήρια, αλλά μονάχα σε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Μητρόπουλος, μάλιστα, φέρεται να έχει τις περισσότερες ενστάσεις από όλους, αφού συνομιλητές του θεωρούν ότι «πρέπει να αλλάξουν όλα στον ΣΥΡΙΖΑ για να μετασχηματιστεί σε μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς».

Στην Κουμουνδούρου αναμένουν με ενδιαφέρον την εκδήλωση του «ΕΚΜ» (Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο) προκειμένου να καταγράψουν τις προθέσεις και τις ενστάσεις των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ. Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του matrix24.gr, οι ΠΑΣΟΚογενείς έχουν κάνει μεγάλη κινητοποίηση, προκειμένου η εκδήλωση της Τρίτης στο «Τιτάνια» να λειτουργήσει και σαν επίδειξη δύναμης προς τον ΣΥΝ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη κίνηση των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ στελεχών δεν συμμετέχει η Σοφία Σακοράφα, η οποία διαμηνύει μέσω συνεργατών της ότι «παραμένει ανένταχτη της Αριστεράς» και πως δεν έχει καμία διάθεση «να συμμετάσχει σε φράξιες».

Keywords
Τυχαία Θέματα