Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Σύγχυση και αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μείζον εσωτερικό ζήτημα δημιουργούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις Λαφαζάνη, σύμφωνα με τις οποίες «η χρεοκοπία είναι όπλο στα χέρια των αδυνάτων».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Οι κραδασμοί που δημιουργήθηκαν από τις εν λόγω δηλώσεις καλά κρατούν, καθώς

μετά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, κι άλλα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος (τάση του ΣΥΝ) κινήθηκαν στην ίδια γραμμή. Πρώτος «υπερασπίστηκε» τα λεγόμενα Λαφαζάνη ο Τάσος Κουράκης, που δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «δεν είναι σίγουρος ότι όσα είπε ο κ. Λαφαζάνης είναι λάθος». Η συνέχεια δόθηκε χθες από τον Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος επισήμανε πως «για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα». Παράλληλα, υπονόησε σαφώς τη στάση πληρωμών, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί από την κυβέρνηση σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης και να επιλεγεί η επιβίωση του λαού, σταματώντας να πληρώνει το υπέρογκο δημόσιο χρέος.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Αλέξη Μητρόπουλου, που απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για να συζητηθούν οι δηλώσεις που προκάλεσαν σύγχυση.

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχείρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, που επισήμανε στον ΑΝΤ1 ότι «κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ότι αποτελεί λύση για την Ελλάδα η χρεοκοπία». Μάλιστα, τόνισε ότι «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση», αν και υπογράμμισε πως «η πραγματικότητα που οδηγεί στο ενδεχόμενο της χρεοκοπίας μπορεί να είναι ένα όπλο».
Να ανασκευάσει, πάντως, προσπάθησε και ο ίδιος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που κατήγγειλε «επιχείρηση συκοφαντίας, ψεύδους, λάσπης» και αρνήθηκε ότι ευχήθηκε την πτώχευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα