Η ΔΗΜΑΡ ΑΠΟΚΤΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ

08:22 8/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Η ΔΗΜΑΡ προσφάτως απέκτησε και «εκσυγχρονιστική» τάση, καθώς υποδέχθηκε πληθώρα πολιτικών φίλων του Κώστα Σημίτη, οι οποίοι ασφυκτιούσαν στο ΠΑΣΟΚ.

Εκτός του Στέφανου Μανίκα, με τον Φώτη Κουβέλη έχει συστρατευθεί σύσσωμη η ομάδα της «Μεταρρύθμισης» (Μεϊμάρογλου, Μπίστης κ.α.). Μαθαίνω ότι μετά τις εκλογές, θα υπάρξει προσέγγιση κάποιων ακραιφνών «μεταρρυθμιστών» πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ,

οι οποίοι επίσης δεν καλύπτονται από τη σημερινή πολιτική φυσιογνωμία του Κινήματος. Αρκετοί εξ αυτών είχαν προβεβλημένες θέσεις επί κυβέρνησης Παπανδρέου, έχουν λαμπρές ακαδημαϊκές σπουδές, θεωρούνται πολύ καλοί γνώστες των αντικειμένων τους και ο λόγος που δεν έχουν δημοσιοποιήσει ακόμη τη στήριξή τους στη ΔΗΜΑΡ είναι ότι δεν θέλουν να δώσουν επιχειρήματα στους εχθρούς του Φώτη Κουβέλη, που τον χαρακτηρίζουν «μνημονιακό». Πάντως, η αλήθεια είναι ότι τα εν λόγω στελέχη θεωρούν το Μνημόνιο κάτι σαν μονόδρομο και μετά τις εκλογές θα βρουν το… δικό τους δρόμο προς την Αγίου Κωνσταντίνου, όπου εδρεύει το κόμμα Κουβέλη. Ο πιο προβεβλημένος «μεταρρυθμιστής» εξ αυτών, που ήδη ψήφισε ΔΗΜΑΡ και θα την ξαναψηφίσει, είχε κορυφαίο ρόλο στην τελευταία φάση της κυβέρνησης Παπανδρέου και θεωρείται ειδήμων στα θέματα της Υγείας και των κοινωνικών ασφαλίσεων –αν και δεν είχε ποτέ σχετικό κυβερνητικό ρόλο. Νομίζω ήμουν σαφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα