Η επικείμενη επίθεση στη Συρία «βουλιάζει» τις διεθνείς αγορές

Εχθές το Χρηματιστήριο της Αθήνας υποχώρησε κατά 4,08%, με το Γενικό Δείκτη του να τερματίζει στις 881,35 μονάδες. Η χθεσινή ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη πτώση για το βασικό δείκτη και μάλιστα συνοδεύθηκε από ενισχυμένο -σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες- τζίρο.

Οι αγορές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση, με το Χρηματιστήριο των Φιλιππίνων να κάνει «βουτιά» 4%, ενώ ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Ταϊλάνδης έχει απομακρυνθεί περισσότερο από 20% από τα υψηλά έτους. Απώλειες 3,7% σημείωσε

και το Χρηματιστήριο της Τζακάρτας.

Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο του Ντουμπάι υποχώρησε 7%, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από το Νοέμβριο του 2009 και τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των 90 σημαντικότερων χρηματιστηριακών δεικτών, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας έκλεισε με απώλειες 4,1%. Ο δείκτης στην αγορά του Κουβέιτ έκανε «βουτιά» 2,9%, ενώ το Χρηματιστήριο του Αμπου Ντάμπι υποχώρησε 2,8%.

Αρνητική ήταν και η εικόνα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση των δύο τελευταίων μηνών, εξαιτίας γεωπολιτικού ρίσκου.

Στις αγορές συναλλάγματος, ελβετικό φράγκο και ιαπωνικό γιεν βρέθηκαν στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουνίου, αγγίζοντας τα 1.420 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η τιμή του πετρελαίου μπρεντ QA+2,27% ενισχύθηκε σε υψηλά έξι μηνών, πλησιάζοντας τα 114 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα