Βγάζουν εκτός δημοσίου 6.000 συμβασιούχους

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, σε δίκες-εξπρές μέχρι την 1η Νοεμβρίου, οπότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση οριστικής απόφασης, οδηγούνται 6.000 υποθέσεις υπαλλήλων του Δημοσίου που ανήκουν τυπικά στην κατηγορία των συμβασιούχων, αλλά εξακολουθούν να εργάζονται και να αμείβονται, παρά το γεγονός ότι έχει λήξει η σύμβασή τους.

Πρόκειται για την ομάδα των εργαζομένων που -μετά τη λήξη της σύμβασής τους- προσέφυγε στα δικαστήρια κατά του Δημοσίου, με το αιτιολογικό ότι κάλυπταν

πάγιες και διαρκείς ανάγκες και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.

Να σημειωθεί ότι, λίγο πριν κλείσει για τα θερινά τμήματα, η Ολομέλεια της Βουλής, η κυβέρνηση κατέθεσε διάταξη σύμφωνα με την οποία θα επισπευστούν οι διαδικασίες εκδίκασης, καθώς έχουν διαπιστώσει, ότι με συνεχείς αναβολές στις δίκες, οι συμβασιούχοι παρέμεναν στη θέση τους, χωρίς σύμβαση και χωρίς να μονιμοποιούνται, ακόμη και για 5 χρόνια.

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου έχει ενημερώσει ήδη, τον πρωθυπουργό, ότι μέχρι την 1η Νοεμβρίου θα έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις. Εκτιμά δε, ότι από τις συνολικά 6.000 υποθέσεις, θα οδηγηθούν σε έξοδο τουλάχιστον 5.000 εργαζόμενοι.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα