Η ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας υποδέχονται το «Καλοκαίρι στην Αττική», με την προβολή της ταινίας του Νίκου Νικολαΐδη, «Γλυκιά Συμμορία», αυτή την Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012, στις 21.00, στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος παρουσία συντελεστών.

Της Χαράς Ιωάννου

Το Athens Open Air

Film Festival, για τη φετινή, δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση, προτείνει μια ξεχωριστή θεματική, κινηματογραφική ενότητα με τον τίτλο «Καλοκαίρι στην Αττική». Στο πλαίσιο αυτής της ενότητας προβάλλονται Ελληνικές ταινίες, διακεκριμένων Ελλήνων σκηνοθετών, οι οποίες καταγράφουν μια διαφορετική οπτική της ζωής στην πόλη, είτε χρησιμοποιώντας την πόλη ως πρωταγωνιστή, είτε ως υπόβαθρο στο οποίο φιλοξενείται κάθε φορά η δράση.

Η «Γλυκιά Συμμορία», ίσως η πιο ξεχωριστή ταινία του Έλληνα δημιουργού, Νίκου Νικολαΐδη, αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη ματιά στην Αθήνα της δεκαετίας του 1980.

Γλυκιά Συμμορία

Το ημερολόγιο της ζωής και του θανάτου μια ομάδας «ανήθικων» νέων, που έχουν φτάσει στο σημείο της «μη επιστροφής» και αναζητούν κάτι να πιστέψουν και να πεθάνουν γι’ αυτό. Η συμπεριφορά τους τραβάει την προσοχή του Κράτους. Αρχίζει η διακριτική παρακολούθησή τους. Μια ομάδα μυστικών περικυκλώνει το σπίτι τους με επικεφαλής έναν άγνωστο ξανθό άνδρα… και περιμένει.

Είναι η ιστορία τεσσάρων φίλων που θα μπορούσαν να είναι γείτονές σας, που επέλεξαν συνειδητά να πεθάνουν πίσω από τις κλεμμένες καραμπίνες τους, φτύνοντας ένα σαρκαστικό χαμόγελο πάνω στο πρόσωπό σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα