Η ΚΑΛΠΗ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ

«Το κόμμα δεν λειτουργεί σε τηλεοπτικούς χρόνους». Η φράση αυτή κορυφαίου στελέχους του ΚΚΕ δείχνει ότι η χθεσινή κάλπη θα φέρει μεγάλες ανακατατάξεις στον Περισσό,  αλλά… εν καιρώ. Έως την Πέμπτη, οι πρώτες απαντήσεις στο … γιατί της ήττας.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Περισσός είδε τη δύναμή του να συρρικνώνεται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, χάνοντας το 45% της εκλογικής του επιρροής. Αν και στο επιτελείο του ΚΚΕ περίμεναν μείωση των ποσοστών τους σε σχέση με τις εκλογές

της 6ης Μαΐου, το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα σόκαρε την ηγεσία του κόμματος και πλέον όλα δείχνουν ότι οι εσωτερικές ανακατατάξεις είναι ante portas. Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, το αργότερο έως την Πέμπτη, τόσο το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ όσο και η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να εκδώσουν ανακοινώσεις με το «γιατί» του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ στο εσωτερικό του  κόμματος θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για έναν επίπονο εσωκομματικό διάλογο αναφορικά με τα αίτια του δεινού εκλογικού αποτελέσματος.

Η χθεσινή κάλπη αναμένεται να πυροδοτήσει τεκτονικές εσωκομματικές εξελίξεις στο ΚΚΕ, αφού ήδη πριν τις εκλογές οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσεις «έβραζαν», με πολλά μεσαία και χαμηλά στελέχη να μην εγκρίνουν την πολιτική «απομονωτισμού» που ασκούσε το ΚΚΕ. Η κριτική προς την ηγεσία του κόμματος και ειδικά προς την Αλέκα Παπαρήγα αναμένεται να κλιμακωθεί και μετά το φθινόπωρο, κατά πληροφορίες, θα γίνει οργανωμένα και ελεγχόμενα και η αλλαγή φρουράς στο τιμόνι του Περισσού. Εξάλλου, η Αλέκα Παπαρήγα εδώ και καιρό έχει εκφράσει στους στενούς συνεργάτες της την επιθυμία της να δώσει τα ηνία σε άλλο στέλεχος, αφού τυγχάνει η μακροβιότερη αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα. Άλλωστε, το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα έσπευσε να παραδεχθεί χθες και η ίδια η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, που επισήμανε ότι «το κόμμα πέρασε μέσα από Συμπληγάδες», μίλησε για «αναμφισβήτητες απώλειες» και έκανε λόγο για τις «πιο δύσκολες εκλογές των τελευταίων 40 ετών».

Keywords
Τυχαία Θέματα