Η πρώτη κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Κι όμως, χθες, αυτό το ιδιότυπο μορατόριουμ έσπασε και, μάλιστα, στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Συγκεκριμένα, βουλευτές του κόμματος του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά μουσουλμάνων, μειονοτικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας δημοσιευμάτων που

παρουσίασαν τους κκ. Καραγιουσούφ και Χατζηοσμάν να έχουν παραστεί σε εκδήλωση στην Κωνσταντινόπουλη για τα «100 χρόνια από την ίδρυση Δημοκρατίας της Τουρκικής Θράκης».
Την μπαγκέτα των επιθέσεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των μειονοτικών βουλευτών κρατούσε η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ, Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία, ούσα εισηγήτρια στο νομοσχέδι για τον Κώδικα Κοινωφελών Περιουσιών, κατήγγειλε τους εν λόγω βουλευτές και επισήμανε πως «όσοι τάσσονται υπέρ της γιορτής στην Κωνσταντινούπολη προδίδουν τους ψηφοφόρους και προπαντός την πατρίδα τους». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και έτερος βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ενώ τη συζήτηση εκμεταλλεύθηκε και χρυσαυγίτης βουλευτής, προκειμένου να ζητήσει… να αφαιρεθεί το ελληνικό διαβατήριο από τους μουσουλμάνους βουλευτές.
Για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, απάντησε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτα Δριτσέλη, που κατηγόρησε τους βουλευτές του κόμματος Καμμένου ότι «εκτοξεύουν τέτοιου είδους κατηγορίες εναντίον απόντων συναδέλφων». Παράλληλα, η κ. Δριτσέλη ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές της Αριστεράς και δη του ΣΥΡΙΖΑ δε θα σκέφτονταν ποτέ να συμμετάσχουν σε μια τέτοια εκδήλωση».
Σε κάθε περίπτωση, μένει να φανεί αν η ως τώρα «αδιατάρακτη» σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. μπαίνει σε τροχιά σύγκρουσης ή αν πρόκειται για μία… ατυχή κοινοβουλευτική στιγμή…

Keywords
Τυχαία Θέματα