Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

09:30 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Κυρίως, για την τήρηση των συμφωνηθέντων που στόχο έχουν τον περιορισμό της σπατάλης στο χώρο της υγείας, κυρίως μέσω της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής δαπάνης. Μέτρα, που απαιτούνται ανεξαρτήτως κυβέρνησης, ελέω Μνημονίου.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι δανειστές μας, μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, αναμένοντας τη νέα κυβέρνηση, αν και διευκρινίζουν πως οι υποχρεώσεις της χώρας μας, ειδικά στο

πολυδάπανο χώρο της υγείας, θα πρέπει να τηρηθούν.

Οι ήδη «κουρεμένες» δαπάνες, θα πρέπει να περιοριστούν περαιτέρω, όπως έχει συμφωνηθεί, με το βάρος να πέφτει στη «ρίζα του κακού», τη φαρμακευτική δαπάνη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο στόχος, που είναι ο περιορισμός στα 2,88 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2012, φαίνεται πως ξεφεύγει και οι δανειστές μας αναμένεται να προωθούν λύσεις, που έχουν ήδη προκαλέσει την έντονη αντίδραση των πολιτών, όπως αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων.

Προβληματικό θεωρούν οι τροϊκανοί και το χώρο των νοσοκομείων και ιδιαίτερα την αδυναμία υλοποίησης των συγχωνεύσεων, αν όχι τη μείωση του αριθμού ή των λειτουργιών, των δημόσιων νοσοκομείων.

Χρέη σε προμηθευτές, αδυναμία κάλυψης του κόστους του προσωπικού αλλά και τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα, είναι μερικά μόνο από τα οικονομικά προβλήματα των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Οι δανειστές φαίνεται να ζητούν από λουκέτο νοσοκομείων χαμηλής αποδοτικότητας, έως τον περιορισμό των μισθολογικών δαπανών αλλά και του κόστους των προμηθειών, υλικών και φαρμάκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα