Η ΤΡΟΪΚΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

09:05 2/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Με δύο κλιμάκια η τρόικα κάνει απόβαση στη μεγαλόνησο για να ξεκινήσει κρίσιμες για τα οικονομικά της χώρας διαβουλεύσεις με την Κεντρική τράπεζα και την κυβέρνηση της Κύπρου.

Το πρώτο κλιμάκιο βρίσκεται ήδη στη Λευκωσία και αποτελείται από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

(ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Σύμφωνα με το ΡΙΚ, το κλιμάκιο της τρόικας πρόκειται να συναντηθεί με ανθρώπους της Κεντρικής Τράπεζας. Για αύριο Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και άλλων αξιωματούχων.

Όσον αφορά στο δεύτερο κλιμάκιο της τρόικα, του οποίου ηγείται η Ντέλια Βελκουλέσκου και εκπροσωπεί αποκλειστικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναμένεται να καταφτάσει το απόγευμα στη Λευκωσία και μεθαύριο Τετάρτη τις πρωινές ώρες θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου. Οι τροϊκανοί θα συναντηθούν επίσης με εκπρόσωπους πολιτικών κομμάτων και λοιπούς πολιτικούς αξιωματούχους.

Έπειτα από την αξιολόγηση των δεδομένων και των διαφόρων οικονομικών παραμέτρων της Κύπρου, τα κλιμάκια της τρόικας θα ετοιμάσουν μελέτη από κοινού και θα επιστρέψουν σε δύο περίπου εβδομάδες με σκοπό να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα