Νέα 24ωρη απεργία στο ΙΚΑ

Εκφράζοντας την έντονη αντίδραση της στις άδικες όπως τις χαρακτηρίζει απολύσεις των 500 συναδέλφων τους, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ παραχώρησε συνέντευξη τύπου ενώ αύριο Πέμπτη θα ανακοινώσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος, «οι υπάλληλοι που απολύθηκαν είχαν προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ μέσω του διαγωνισμού

9Κ. Είναι ικανότατοι , εργάζονται σε καίριες θέσεις ενώ διαθέτουν υψηλό επίπεδο προσόντων.».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ αν αυτές οι απολύσεις δεν ανακληθούν, η αύξηση του χρόνου απονομής των συντάξεων θα πλησιάσει τα δυο χρόνια. Υποστηρίζει πως «Στην παρούσα φάση ο χρόνος απονομής των συντάξεων φτάνει – και κάποιες φορές ξεπερνά – τους 9 μήνες λόγω της έλλειψης προσωπικού ενώ αν προστεθούν στις αποχωρήσεις των 2.000 υπαλλήλων μέσα στο 2012 και οι τωρινές απολύσεις, αυτό θα επιβαρύνει τους ασφαλισμένους. Μόνο μέσα στο 2012 είχαμε 117.306 αιτήσεις συνταξιοδότησης. »

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως στο περιφερειακό υποκατάστημα συντάξεων στην οδό Νικηφόρου οι εκκρεμότητες των απολυθέντων είναι 28.900 ενώ αναρωτιέται πως οι υπόλοιποι υπάλληλοι θα καταφέρουν να τις διαχειριστούν.

Επίσης, καυτηριάζει το γεγονός της ευνοϊκής μεταχείρισης εκ μέρους της κυβέρνησης απέναντι στους επιτυχόντες του διαγωνισμού 8Κ έναντι του 9Κ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προειδοποιούν πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ανάλογα και με το πώς θα εξελιχθεί η συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Να σημειωθεί ότι, ο υπουργός, σε σημερινή δήλωση σε τηλεοπτική εκπομπή δεσμεύτηκε να δώσει λύση στο θέμα χωρίς απολύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα