«Κάτω τα χέρια από τους ηλικιωμένους»

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις κοινωνικές δομές, οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ- ΟΤΑ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία της πλατεία Κλαυθμώνος προς το υπουργείο Εργασίας με βασικό ζητούμενο την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και τη διάσωση κοινωνικών προγραμμάτων όπως το « βοήθεια στο σπίτι» .

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα από κάθε περιοχή της Ελλάδος με πείσμα αναφέρουν «πως το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι αποτελεί θεσμό για τον πολίτη. Χτίσαμε τς υπηρεσίες με κόπο και χωρίς χρήματα και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να

το διατηρήσουμε. Έχουμε ανθρωπιά σε μια χώρα κοινωνικά ανάλγητη».

Οι εργαζόμενοι απαιτούν νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας τους, άμεση σύσταση οργανωμένων κοινωνικών υπηρεσιών με εξειδικευμένο προσωπικό, αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους ενώ λένε όχι «στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις που προωθούνται από το Υπουργείο».

Η κα. Μαρία, εργαζόμενη στη «βοήθεια στο σπίτι» του νομού Φλώρινας μιλώντας στο matrix24.gr, υποστηρίζει: « Είμαστε όλοι μέσω ΑΣΕΠ, δεν μας έχει χαριστεί τίποτα. Παλέψαμε σκληρά για όσα πετύχαμε και αυτό θα κάνουμε και τώρα. Δεν θέλουμε να αφήσουμε τους ηλικιωμένους αβοήθητους . Είμαστε απλήρωτοι για περισσότερους από 8 μήνες. »

Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας νοσηλευτών, Στέλιος Κατσικαρέλης εξέφρασε και αυτός με τη σειρά του την συμπαράσταση τους στους υπαλλήλους τονίζοντας πως η βοήθεια στο σπίτι αποτελεί ένα πρόγραμμα που έχει προσφέρει τα μέγιστα ενώ η βουλευτής του Σύριζα Ειρήνη Αγαθοπούλου υποσχέθηκε πως «θα κάνουμε ότι είναι εφικτό για να διατηρήσουμε το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι».

Keywords
Τυχαία Θέματα