ΗΜΕΡΑ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΣΜΠΩΚΟ ΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΝ

Ώρα μηδέν για τον πάλαι ποτέ στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος απολογείται σήμερα για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων επί των ημερών  παντοδυναμίας του πρώην Υπουργού.

«Είμαι αθώος» λέει και ξαναλέει ο  Γ. Σμπώκος από την περασμένη Τρίτη, οπότε και συνελήφθη στο σπίτι του στην Κηφισιά ως ύποπτος φυγής,

ενώ  ο ίδιος -όπως αντιτείνει- ήταν πάντα συνεπής στα ραντεβού του με τη δικαιοσύνη. Και την τελευταία φορά εξάλλου που τον κάλεσε ο ανακριτής, ο κατηγορούμενος πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών εμφανίστηκε προκειμένου να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Ο Γ. Σμπώκος θα επιχειρήσει να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής, ούτε  επικίνδυνος για τέλεση νέων αδικημάτων και κυρίως ότι δεν έχει καμία σχέση με το κακούργημα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αδίκημα που τον φέρνει κατηγορούμενο και ένα βήμα από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Για το λόγο αυτό η σημερινή του απολογία είναι ιδιαίτερα σημαντική και καθοριστική για την τύχη του. Μετά το τέλος ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν -αν πειστούν  από τα επιχειρήματά του- ότι πρέπει να τον αφήσουν ελεύθερο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει μόνο και μία επιλογή που θα τον οδηγήσει μαζί με τους άλλους συγκατηγορουμένους του στον Κορυδαλλό.

Ημέρα κρίσης όμως, είναι η σημερινή και για την πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μοντενάουερ, η οποία έχει κληθεί να απολογηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.  Η συμπληρωματική απολογία-ομολογία του Νίκου Ζήγρα, αλλά και δύο εμβάσματα  της που κατέληξαν σε εταιρεία του έτερου προφυλακισμένου επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη κατέστησαν κατηγορούμενη και την πρώην σύζυγο του Τσοχατζόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα